Benen scheren, make-up afhalen, scrubben: olijfolie is niet alleen goed in de keuken, maar ook in de badkamer. De Vlaamse olijfboerin Erika Raes zette haar Bed & breakfast in Toscane in het teken van olijven. Erika zet de de uitwendige pluspunten van olijfolie op een rijtje.

Erika Raes verhuisde meer dan tien jaar geleden naar Italië en ging olijfolie produceren. De liefde voor olijfolie is bij Erika zo groot, dat ze haar Bed and breakfast Amoliv in het teken zette van olijven. “Elke maandag is er een olijfoliedegustatie, waar de gasten het verschil kunnen proeven tussen een olijfolie uit de supermarkt en de olijfolie die gemaakt wordt op Amoliv. Ik leg uit hoe je moet koken met olijfolie, maar vooral waarvoor olijfolie nu eigenlijk goed is.”

Dagelijks gebruik

Eerst en vooral weet Erika ons te vertellen dat mensen die te kampen hebben met een droge huid dagelijks olijfolie kunnen gebruiken. "Meng de olie met wat witte suiker. Doe het op een wattenschijfje of washandje en wrijf het zachtjes over je lichaam." Volgens Erika is dit de ideale scrub om de huid te hydrateren. Niet enkel je lichaam kan je scrubben met olijfolie, ook je gezicht kan een beetje olie gebruiken wanneer het droog aanvoelt. "Het is hier wel belangrijk om géén witte suiker te gebruiken, maar enkel olijfolie. Dep daarna je gezicht met een tissue droog."

Erika vertelt dat make-up verwijderen een 'piece of cake' is, zelfs de make-up van je ogen gaat er zonder irritaties mooi vanaf.
In de zomer wordt olijfolie ook vaak gebruikt als scheerschuim. "Dit is een methode die niet veel mensen kennen, maar het werkt echt. Je benen worden trouwens na het scheren meteen gehydrateerd, wat de kans op uitdroging zienderogen verkleint."

Conditioner

Tot slot: je kunt tegen uitgedroogde haren ook olijfolie gebruiken. Dat is één van de makkelijkste en goedkoopste manieren om je haren te verwennen zonder een conditioner te gebruiken. "Doe heel wat olijfolie in je haren en laat het anderhalf uur intrekken, daarna gewoon je haren wassen zoals je anders doet en klaar is Kees. Dit is trouwens ook ideaal voor mensen die last hebben van roos."

© 2013 – StampMedia – Yentl Keuppens