Op zaterdag 10 maart vond de finale van
Ons Genks Muzikaal Talent plaats in een goed gevuld Rondpunt 26. De finalisten brachten het beste van zichzelf, tot groot jolijt van het publiek. Na een lange deliberatie van de jury was de spanning te snijden. The Random 10 won de talentenjacht.

De organisatie Ons Genk mag tevreden zijn. Samen met de vele vrijwilligers wist ze, van de voorrondes tot aan de grote finale, deze talentenjacht tot een goed einde te brengen. Getuige daarvan was het massaal aanwezige supporterende publiek.

Succesvol project

Eind vorig jaar begon Ons Genk aan de voorbereidingen van het project Ons Genks Muzikaal Talent. Na vele bestuursvergaderingen besloot de organisatie om voor een primeur te zorgen. Veel muzikanten schreven zich in voor de lokale talentenjacht. "Dit succes hadden wij nooit verwacht. De aandacht die we hierdoor krijgen, is overweldigend", zegt woordvoerder Tony Athenakis. De wedstrijd biedt meer dan enkel podiumkansen aan het lokale talent. "Naast de vele prijzen, krijgt de winnaar ook de kans om zich verder te ontwikkelen tijdens workshops", zegt Athenakis.

Vrijwilligers

Ook de vele vrijwilligers die deze organisatie herbergt, werden niet aan hun lot overgelaten. Iedereen werd ingeschakeld volgens zijn talent. Marisa Iannicelli mocht presenteren. "Dat was een zeer interessante ervaring, ik zou het graag nog eens willen doen. Dankzij deze ervaring leerde ik ook andere muziekgenres en vooral veel nieuwe mensen kennen", zegt Iannicelli.

Ons Genks Muzikaal Talent 2012

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Stereo Images en Black Shack. De publiekprijs was weggelegd voor Lisa Castelli.

The Random 10 won de talentenjacht en mag zich vanaf nu een jaar lang het talent van Genk noemen. De groepsleden waren zeer verrast toen ze werden uitgeroepen tot winnaar door jeugdschepen Anniek Nagels. "Wij zijn heel blij met deze titel, zeker omdat we daardoor dit jaar mogen spelen op Genk On Stage. Live spelen met veel aandacht voor vrienden en familie, dat is waar The Random 10 voor staat", zeggen Davide Cavaliere en Laurens Leyssens in koor.

© 2012 - StampMedia - Antonino Musso, foto's: Michaël Vanderheyden


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 14/03/2012