Op 4 mei organiseerde de stad Hasselt voor de achtste keer de Hasseltse
Studenten Regatta. Deze roeiwedstrijd vond plaats aan de Tuikabelbrug in Godsheide. De UHasselt, KHLim, PHL en XIOS streden om de wisselbeker. Maar liefst 5.000 supporters stroomden toe.

Op paasmaandag, 25 april, vonden de voorrondes plaats. De roeiteams deden een eerste krachtmeting. KHLim-team KHLimmer won met een tijd van 94,14 seconden en mocht daarom als eerste een baan kiezen.

Vlottenrace

Het Regattadorp opende met veel animatie, op de Tuikabelbrug. De studenten bouwden zelf hun vlot voor een race. De teams moesten langs de Tuikabelbrug opvaren van de ene oever naar de andere. Studentenvereniging Hermes won en wist de wisselbeker van Het Belang Van Limburg te bemachtigen.

Eenzitters en tweezitters

Verder vond ook de roeiwedstrijd voor de eenzitters en tweezitters plaats. Eenzitter Fré Polus van de UHasselt wist de titel te bemachtigen. Zijn fans stonden langs de kant met een groot spandoek. Ook de roeiwedstrijd voor de tweezitters werd door de UHasselt gewonnen. Fred de Smit en Pieter Spaas namen de overwinning in ontvangst.

Regatta

Als laatste ging de Regatta zelf van start. In deze wedstrijd nemen vier teams van telkens acht roeiers en één stuurman het tegen elkaar op. De UHasselt moest haar plaats afstaan aan de PHL, die het jaar voordien nog als laatste eindigden. Velocitas nam de wisselbeker van de stad Hasselt in ontvangst, een beloning voor een jaar vol training.

Animatie voor supporters

Tijdens het evenement genoten de supporters van een groot aanbod aan animatie, waaronder een wedstrijd 'spijkerbroekhangen'. Aan de stand van Het Belang Van Limburg en Fietsclub Cristal Alken haalden de toeschouwers een gratis supporters-T-shirt af van hun favoriete school, met een bon uit de krant. Hierbij kregen ze een gratis pint en tijdens het happy hour kregen ze twee pinten aan de prijs van één. Een afterparty aan de Tuikabelbrug maakte het feest compleet.

© 2011 - StampMedia - Pauline Poelmans, foto’s: Jolijn Lamers en Pauline Poelmans