Wie vrijdag een leuk aandenken wou aan een dagje Jazz Middelheim, kon een foto laten maken in de FOMUmaton. In het fotohokje, eentje zoals in het station, doet de ene al wat zotter dan de andere. Al gaat het jazzfestivalpubliek “niet zo gek veel uit de bocht.”

Iedereen kon vrijdag gratis een foto laten maken in de fotocabine, naast de infostand van het festival. De initiatiefnemers zijn niet de minste. “Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het Antwerpse FotoMuseum zijn er allerlei acties gepland, waaronder een rondreis door Antwerpen met deze FOMUmaton, een mobiel fotohokje”, legt Elizabeth Geerts (24) uit.

“Bij het kiezen van de evenementen proberen we steeds een link te vinden die met kunst en cultuur te maken heeft, en daarom zijn we vandaag op Jazz Middelheim. Op die manier willen we fotografie toegankelijker maken en het fotomuseum meer bekend maken onder het Antwerpse publiek."

Intellectueel eigendom van FoMu

Het concept is simpel: je kruipt in het hokje, drukt op de knop – vergeet niet snel nog een gekke bek te trekken - en er worden automatisch drie foto’s genomen. Enkele seconden later zijn uw afdrukken klaar. “Je krijgt twee afdrukken mee naar huis. De digitale foto’s worden bijgehouden voor het intellectueel eigendom van het museum en verschijnen ook op de facebookpagina van het FotoMuseum”, zegt Geerts.

Of er echt speciale foto’s worden genomen op Jazz Middelheim? “Neen, het Middelheimpubliek is redelijk klassiek - die gaan niet gek veel uit de bocht.”

Wie dit weekend wel nog een gekke foto wil laten maken op Jazz Middelheim, is eraan voor de moeite. “Zaterdag zijn we wel te vinden op de Rubensmarkt, aan de Wapper, en zondag staan we aan de Boelaer Zomerbar, in het Te Boelaerpark”, tipt Geerts.

© 2015 – StampMedia – Iris De Bondt