Sinds zondag 5 februari kan er officieel geschaatst worden op de Molenvijver in Genk. Volgens metingen van de brandweer is het ijs op de meeste plaatsen tien centimeter dik. Dat is de vereiste om schaatsen toe te staan op de vijver.

Exact een maand nadat de schaatsbaan op het stadsplein opgeruimd werd, kunnen de Genkenaren terug schaatsen, maar deze keer op de stadsvijver. Het is de derde keer in vier jaar tijd dat dit mogelijk is. Enkel in 2010 kon er niet op de vijver geschaatst worden.

Door de aanhoudende vrieskou die ons land al meer dan een week treft, is de vijver veilig genoeg om te schaatsen. Op Facebook en Twitter werd al langer gevraagd om op de Molenvijver te mogen schaatsen, maar dit was tot zondag niet mogelijk. Na de laatste controle zondagnamiddag maakte de stadsdienst sommige delen van de vijver sneeuwvrij.

Vanaf dinsdag 7 februari voorziet de stad Genk ook de mogelijkheid om schaatsen te huren en een drankje en een hapje te nuttigen. De stad blijft dit doen tot en met zondag, al zal de brandweer elke dag de dikte van het ijs controleren.

© 2012 - StampMedia - Michaël Vanderheyden


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 08/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 08/02/2012

Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 08/02/2012