reacties (0)Op zondag 22 mei organiseerden de Chiromeisjes Don Bosco Boxbergheide een variant op het spelletje 'Schijt je rijk' in Genk. Ze speelden het spel met een Shetlandpony. Met de opbrengst willen ze hun zomerkamp in Denemarken sponsoren.

De Chiromeisjes verdeelden het veld aan hun lokalen in 225 vakken. Elke kaart vertegenwoordigde een vak. Als de pony een vlaai op jouw vak legde, won je de hoofdprijs van 100 euro. Er was ook randanimatie voorzien.

Kamp

"Van 7 tot 15 juli gaan 3 aspi's en 4 leidsters naar een vijfjaarlijks kamp in Denemarken. Samen met 300 aspi's uit Vlaanderen en 10.000 Denen zullen onze jongeren de kampplaats onveilig maken", vertelt hoofdleidster Sien Vleeschouwers (21). "Om die reis te sponsoren, organiseren we verschillende acties. We bakten eerder al wafels en nu kwam een van de aspi's met het idee 'Schijt je rijk'."

Origineel

Anniek Nagels, schepen van Jeugd en Cultuur, kwam ook langs. "Ik vind het altijd goed als een vereniging zelf geld in het laatje brengt. Hoe creatiever, hoe beter."

14 minuten

"Na veertien minuten was de winnaar bekend. De vlaai belandde in het vak N15. Zyan, een baby van 6 maanden oud, won de hoofdprijs. Er waren ook verschillende troostprijzen", aldus Vleeschouwers. De namiddag bracht ongeveer 500 euro op voor de Chiromeisjes, een flinke stap in de richting van Denemarken.

© 2011 - StampMedia - Maurizio Ciranni


Reacties

Plaats een reactie