De naam Soulbrothers laat misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar bestaat uit straffe namen uit de Belgische muziekindustrie uit Vincent Goeminne (Plane Vanilla), Charles Van Domburg (Magical Flying Thunderbirds) en Wim Soutaer uit Idool 2003.

De mannen zetten een leuke liveset neer. Ze brachten muziek van Sam Sparro maar ook bijvoorbeeld Le Lac Du Connemara, een hit van Charles Van Domburgs voormalige band. Sfeer kwam er echt in toen de band veel contact met het publiek zocht. Sfeerbrengers als Waar is da feestje?! en Ai Se Eu Te Pego lieten de festivalgangers volledig uit de bol gaan.

Kostuums

De drie mannen mochten in een Scapa-outfitje, een erg uitgesproken retro bloemenpakje met blauwe tinten, op het podium staan. "Het is speciaal, maar top voor op het podium", zegt Van Domburg. De kostuums kosten 2.000 euro. "Toch ben ik een fan van Essentiel. Mijn achtergrondzangeres bij de Dinky Toys is nu samen met haar man de bazin van het begeerde kledingmerk. Ik hoop volgend jaar door hun gestyled te worden", lacht Goeminne.

Toekomstgericht

"De carrière van Wim stelde niets meer voor. Ook de bands van Charles en van mezelf besloten ermee te stoppen", vertelt Goeminne. De groepsleden kenden elkaar al van het Swingpaleis waardoor ze tegelijkertijd nood hadden aan iets nieuws. "We hebben al zoveel optredens mogen doen maar er volgen er steeds meer. We willen steeds vernieuwen door onze setlist op de hitlijsten af te stemmen", zegt Charles.

Soulbrothers

"Spreek ons niet aan met 'de' Soulbrothers, maar gewoon Soulbrothers. Je noemt Soulsister van Jan Leyers en Paul Michiels toch ook niet de Soulsister?". De naam van de groep is er gekomen door hun jaarlijkse optredens in Gambia. "Misschien moeten we toch nog eens van naam veranderen", lacht de band.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto: Pauline Poelmans