reacties (0)

Wie kent Soulsister nu niet? Het Leuvense publiek alleszins wel. De band van Paul Michiels en Jan Leyers is er eventjes tussenuit geweest, maar staan sterker dan ooit op het podium. Het Leuvense publiek genoot van hits van vroeger en nu. Ze brachten een sterke setlist tijdens hun zomertour van 2012.

De groep is ontstaan in 1986, maar hield het voor bekeken in 1995. Door toevallig samen in een televisieprogramma te zitten in 2006 kwamen Michiels en Leyers weer in contact met elkaar. De Vlaamse topmuzikanten besloten samen de handen weer uit de mouwen te steken en werkten aan nieuwe nummers. Gelukkig voor Marktrock dat deze samenwerking er was, want om half elf op vrijdagavond stonden zij te schitteren op de Vismarkt.

Leyers, Michiels en Soulsister

Door de jaren heen is Soulsister van samenstelling veranderd. De band heeft behoorlijk wat muzikanten zien passeren. Leyers en Michiels zijn de hoofdgezichten, die vooral bekend zijn om hun zang. Daarnaast is Evert Verhees verantwoordelijk voor keyboard en bas. Marc Bonne vervoegt als laatste de band en neemt de drums voor zijn rekening. Een band die we live dus echt niet mogen onderschatten. Wanneer ze aan het eerste nummer beginnen, merken we al dat dit een onvergetelijk optreden gaat worden.

Hits van vroeger en nu

De tophit van deze band blijft natuurlijk The way to your heart. Als de groep dit nummer speelt, breekt de sfeer helemaal open en zingt heel Leuven mee. De band zoekt geregeld contact met het publiek, waardoor het publiek zich betrokken voelt bij het optreden. De nieuwere nummers Last call en How many waterfalls doen het ook goed. Het lijkt of Soulsister nooit is weggeweest.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto: Pauline Poelmans


Reacties

Plaats een reactie