Kinderen kunnen vanaf nu ook genieten van stand-up comedy. In ‘Stand-up 4 kids’ vertelt Piv Huvluv verhalen voor kinderen en gaat hij met hen in discussie over zaken die hen aanbelangen. Hij speelt met muziek en zorgt voor genoeg visuele onzin om de boel op te fleuren. In deze interactieve voorstelling gaat alle aandacht naar kinderen van 8 tot 12 jaar.

Bedplassen

De West-Vlaamse stand-up comedian Piv Huvluv kwam op het idee voor ‘Stand-up 4 kids’ toen hij een show gaf op een georganiseerde gezinsdag. “Toen bleek dat de volwassenen weinig interesse toonden, maar de kinderen daarentegen gierden van het lachen bij mijn bedplasverhaal, besloot ik om mij verder naar hen te richten,” vertelt Piv. De show draaide heel positief uit en zo ontstond het idee om zijn verhalen aan te passen op maat van kinderen. Natuurlijk helpt zijn ervaring als onderwijzer hem om zich in de kinderwereld in te leven, maar ook zijn eigen kindertijd is een bron van informatie.

De verhalen worden ondersteund door muziek. Piv draait vinylplaten, maar speelt ook wel eens accordeon en gitaar. Bovendien is bij zijn verhalende humor het visuele aspect van groot belang, eerder dan de actualiteit. “Interactie zal het middel zijn in ‘Stand-up 4 kids’,” zegt Piv. Hij begint met de kinderen in de zaal vragen te stellen en gaat vervolgens in op onderwerpen als school, sport, computerspelletjes. Ook stress bij kinderen zal aangehaald worden en meerbepaald de manier waarop zij moeten presteren en meeleven met hun ouders.

Verhalen en visualisatie

De act van Piv Huvluv, in het dagelijkse leven deeltijds onderwijzer en in een vroeger leven nog jeugdwerker, heeft deze elementen altijd al vertoond: levensechte verhalen, rijkelijk voorzien van visuele onzin, muziekjes die de nagel op de kop slaan en onbeduidende flauwekul. Zoals gewoonlijk stouwt Piv het podium vol met allerlei voorwerpen: een kinderwagen, zijn platendraaier, een oude klasfoto, een gitaar, een accordeon en een primitieve drum. Maar alle inhoudelijke aandacht gaat in ‘Stand-up 4 kids’ naar de kinderen zelf. Toch zullen ook de ouders graag meeluisteren en op hun eigen niveau de grappen interpreteren.

Geschiedenis

In maart 1998 doemde Piv Huvluv op uit de mist. Op Humo’s eerste Comedy Cup-finale maakte hij indruk met een act die visuele gags koppelt aan verbale humor. Ook in 1999 en 2001 bereikte hij de finale. Als vast lid van het comedycollectief Bonjour Micro, met o.a. Raf Coppens, Nigel Williams en Bert Kruismans toerde hij vier seizoenen langs culturele centra, jeugdhuizen en comedycafé’s.  Piv vulde avonden met ‘Trouble in Mind’ (2004), ‘Single Man’ (2006), ‘10 jaar Piv’ (2008) en start dit jaar ook met de nieuwe tournee ‘Bed Bad Brood’.

‘Stand-up 4 kids’ gaat in première op 18 januari om 17.00u in CC De Spil in Roeselare (ondertussen al uitverkocht) en op 24 januari om 14.00u in CC Bredene.
Voor meer speeldata en info: http://www.pivhuvluv.be/

© 2009 – StampMedia – Maja Cools