Tijdens het weekend van 12 en 13 mei ging de 19de editie van het wereldmuziekfestival Mano Mundo door. Het evenement ging, zoals altijd, door op het domein De Schorre in Boom.

'Kies voor klimaat' was het centrale thema van dit jaar en daarmee probeerde het festival vooral aandacht te trekken naar de huidige klimaatsveranderingen in de wereld.

Milleniumdoelstelling 7

Het festival richt zich op alle mogelijke leeftijdsgroepen, wat betekent dat er steeds een groot aantal verschillende soorten activiteiten zijn op het festivalterrein. Optredens van muzikanten van over de hele wereld, theater- en circusvoorstellingen, workshops, comedy,... Veel van deze activiteiten werden dit jaar georganiseerd rond Millenniumdoelstelling nr. 7: 'Actief werken aan een duurzaam milieu', maar evengoed gingen ze over interculturaliteit, duurzaamheid en toegankelijkheid: de kernwaarden waar Mano Mundo voor staat.

Kleurrijk en divers

De organisatie was alvast tevreden over de opkomst voor deze editie, zo zegt Doris Schyns van de organisatie: "Vooral zondag zag de weide zwart van het volk. Het valt ook op dat het festival elk jaar kleurrijker en diverser wordt en dat er steeds meer mensen van alle leeftijden zijn." Voor hen was het festival dus al zeker een succes.

© 2012 - StampMedia - Moira De Graef, foto's: Nathan De Ruwe, video: Hoi-Fung Ng, Moira De Graef, Antonio Guadamus, Nathan De Ruwe



Dit artikel werd gepubliceerd door MO* - online op 13/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 14/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 14/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Pienternet.be op 14/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 14/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door De Wereld Morgen op 14/05/2012