Eind juni brengt Tutti Fratelli het gekende 'Het Temmen van de Feeks' van Shakespeare terug tot leven in de Bourlaschouwburg. "Voor mij is deze klucht een liefdesspel tussen twee mensen", vertelt regisseur Reinhilde Decleir.

"Het Temmen van de Feeks is een van Shakespeares bekendste werken. Het is een klucht, een komedie, over een slechtgeluimde vrouw die nogal losbandig in het leven staat. De vrouw komt uit een rijke familie die voor haar een man wil vinden, maar dat doet ze liever zelf. Uiteindelijk biedt zich toch een man aan die haar op allerlei manieren probeert te temmen. Een echt liefdesspel, vind ik."

Grote groep

Tutti Fratelli werkt met mensen die vrij kwetsbaar zijn in onze maatschappij. Allochtoon of autochtoon, iedereen is er welkom. "Ik vond het spannend om met armere mensen een stuk te spelen over de vulgariteit en het gedrag van mensen uit een rijk milieu. Dat komt zelden voor." Tutti Fratelli werkt met veel acteurs en figuranten, wat niet evident is. "De meeste stukken zijn niet voor zoveel mensen geschreven. Ik probeer ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt en zijn eigen plekje heeft op de scène. Daar kruipt veel werk in", aldus Decleir.

Het Temmen van de Feeks speelt in de Bourlaschouwburg op 17 en 18 juni om 20 uur en op 19 juni om 15 uur. Meer info via www.tuttifratelli.be en www.toneelhuis.be.

© 2011 - StampMedia/Plantijn - Sofie Roth