De Leuvense hiphopband Undefined speelde donderdag 29 september tijdens StuDay in Antwerpen. Met hun catchy covers slaagden ze erin het publiek uitzinnig te maken.

"Ons optreden verliep geweldig", vertelt Undefined’s rapper Jaymee Blakk enthousiast. "Dit was nochtans een van onze eerste optredens in Antwerpen. We speelden nog nooit uitdrukkelijk voor een studentenpubliek, al denk ik wel dat zij vooral onze fans zijn."

Zomergevoel

Undefined speelde heel wat covers zoals Ante Up en stak die dan vervolgens in een ander jasje. "Ik plaats onze stijl onder urban. Maar als hiphopband spelen we ook reggae, drum-'n-bass, funk,... Het is sterk muzikale hiphop."

De band bestaat uit een bassist, drummer, gitarist, een dj en een keyboardspeler. "Op een zonnige dag zoals vandaag geven we ons publiek graag een zomergevoel mee. Vandaar onze covers en instrumentale improvisaties. Met een brede band kan je ook al eens van intro veranderen en meer op het gevoel spelen."

Ander publiek, andere set

De set van Undefined varieert naargelang de toeschouwers. "In clubs kunnen we nog rauwe hiphop spelen en dan kiezen we ook meer eigen nummers."

Bij het ontstaan van de groep in 2005 speelde Undefined voornamelijk instrumentale genres zoals funk en blues. Ze zochten echter nog een rapper en zo kwam Jaymee erbij. Jaymee is afkomstig uit Nederland maar werd in Haïti geboren. "Als rapper ben ik het uithangbord van de groep. Ik val ook sneller op vanwege mijn huidskleur."

Marktrock

In Leuven speelt Undefined vaak in hiphopclubs. "Leuven biedt nog plaats voor urban, al is het hiphopcafé wat op zijn retour. Onze optredens op Marktrock voor eigen publiek waren fantastisch. In 2009 stonden we op het randpodium op de Vismarkt en het jaar nadien op het hoofdpodium op de Grote Markt. Ons optreden op Suikerrock in Tienen van vorig jaar blijft me het meeste bij. Dat was veruit het beste."

"We spelen op verschillende plekken in het land. Deze zomer traden we ook op in Denemarken en enkele keren in Nederland. Dat smaakte naar meer. Hoe dan ook: het was echt de gaafste festivalzomer tot nu toe."

Debuutalbum

"Momenteel zijn we bezig met de promotie van ons debuutalbum 'Crimes Against Logic'." De schijf bevat al wat oudere nummers zoals 'Electronic March' en 'Live it up'. In 2008 zorgde het nummer 'All The Galls' voor de doorbraak van Undefined. Dat de band nu pas een eerste album uitbrengt, komt onder meer omdat kort na zijn overwinning in de Road2Fame-wedstrijd van TMF in 2008 één van hun rappers, Cédric Luyten, het leven liet in een verkeersongeval.

Op Studio Brussel doet de titelsong 'Crimes Against Logic' het goed in De Afrekening. Luisteraars kunnen er nog steeds op stemmen. "Als hiphopband scoren we best goed onder het typische festivalpubliek."

© 2011 - StampMedia - Tekst: Sander Carollo, foto: Nicola Buydens


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 10/10/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door HeadRush op 17/10/2011