De langverwachte voetbalwedstrijd tussen België en Turkije op 3 juni zorgde voor oproer in Gent. Ongeveer vijfduizend voetbalfans zakten af naar de Kouter om samen naar de wedstrijd te kijken. De feeststemming sloeg echter snel om in een strijdtoneel.

De gevechtslinie werd afgebakend door barricades en politieagenten. De rellen begonnen na het eerste doelpunt van België door Marvin Ogunjimi in de derde minuut. Een Belgische supporter uitte zijn vreugde door een blik alcohol naar Turkse voetballiefhebbers te gooien. Die wierpen al snel voorwerpen terug.

Opgezwollen lip

De situatie liep volledig uit de hand. Mensen uit het Belgische en het Turkse kamp raakten gewond. Supporter Yasin Aksoy werd in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd: "Ik stond gewoon met mijn vrienden naar de wedstrijd te kijken toen ineens een glazen fles op mijn gezicht terecht kwam. Gelukkig hield ik er enkel een opgezwollen lip en wat schrammen aan over. Mijn ontspanningsmoment tijdens de blokperiode eindigde in mineur."

Vanaf de tweede helft werd versterking opgeroepen om de gemoederen te bedaren. Enkele politieagenten begaven zich tussen de supporters om verdere incidenten te vermijden. De wedstrijd eindigde in rust met 1-1.

Bewogen

Hoewel de toestand gestabiliseerd leek, begonnen de rellen na de wedstrijd plots opnieuw. Turkse supporters vertrokken richting Sleepstraat, een straat die in Gent bekend staat als 'klein Turkije'. Ze wilden er verder feesten, maar Belgische supporters daagden hen uit. Ordehandhavers haalden de twee kampen uit elkaar. Wat voor iedereen een amusante avond had kunnen worden, eindigde bewogen.