reacties (0)

De Belgische rockband Willow prijkt momenteel hoog op de hitlijsten. In 2010 deed de band mee aan HUMO's Rock Rally en won het de publieksprijs. Toch werd het vrij stil na de wedstrijd. De groep bewees met hun fantastische set op Marktrock echter niet te hebben stilgezeten.

Muziek met gevoel, gebracht door een band die het hele podium vult. Willow telt maar liefst zes leden. Pieter-Jan Van Den Troost verzorgt met zijn zachte en rustige stem de zang, gitaar is weggelegd voor Nils Goddeeris en Vincent Buelens. Tom Brewaeys is de pianist van dienst, Pieter Dhaenens speelt bas en de drums worden verzorgd door Jonas Goddeeris.

Tekst en muziek op elkaar afgestemd

Toen de eerste tonen klonken, ging Leuven al los. De Vismarkt was goed gevuld met liefhebbers van sterke popsongs. Van Den Troost schrijft zijn nummers zelf en je ziet ook dat hij weet waarover hij zingt. Van Den Troost kan een heel duidelijke stem hebben, maar ze komt evenzeer als gevoelig en zacht over. Sweater is één van hun bekendste songs die momenteel meermaals te horen is op Studio Brussel.

Tweede keer op Marktrock

"Eigenlijk zijn we hier omdat we Luna Twist mogen vervangen", zegt zanger Pieter-Jan Van Den Troost. "Vorig jaar speelden we op de Oude Markt, nu op de Vismarkt. Ik moet toegeven dat het een compleet andere sfeer is", zegt hij. "Natuurlijk is het geen slechtere sfeer, maar hier heb ik meer het gevoel om voor vrienden te performen." Drie uurtjes voor hun set in Leuven, speelde Willow nog op een festivalletje in Brussel. "Dat was zalig, vooral omdat de mensen ons daar niet echt kenden. De boel ging daar volledig los."

Van beginnelingen tot spelen op festivals

Eerst was Willow een instrumentaal groepje dat postrock als genre had gekozen. "De nummers waren perfect inzingbaar waardoor ik later, als vriend van de gitarist, de zang op mij mocht nemen", vertelt Van Den Troost. De groep deed enkele wedstrijden mee zoals HUMO's Rock Rally maar ook Rockvonk, een wedstrijd uit Vlaams-Brabant. "We zijn nu trots dat we onze nieuwe nummers op festivals mogen brengen. Eerder dit jaar speelden we al op Dour, Boomtown en Casa Blanca", vertelt Van Den Troost.

Dromen

De band moet lang nadenken voordat ze een idool van zichzelf kunnen noemen. Namen die vallen zijn Ben Gibbard van Death Cab For Cutie, Jamie Smith die het geluid doet bij The XX en Brian Eno, die al heeft mogen samenwerken met enkele grote namen. "We hebben trouwens niet echt een droom. Wij werken doel per doel af. Een optreden op Rock Werchter zou bijvoorbeeld leuk zijn, verder willen we gewoon blijven doen wat we nu doen."

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto: Pauline Poelmans


Reacties

Plaats een reactie