Leerkrachten, we hebben jullie nodig!

Met het onderzoeksproject ‘Other Talk’ brengen we in kaart hoe jongeren naar media en migratie kijken en op welke manieren ze informatie verwerven. Het doel is om op zoek te gaan naar constructieve manieren om met jongeren in gesprek te gaan over deze soms moeilijke onderwerpen. StampMedia doet deze bevraging in samenwerking met 11.11.11 en onderzoeker Julie De Smedt, met advies van KU Leuven.

We bevragen daarvoor meer dan 2500 leerlingen uit verschillende studierichtingen van het secundair onderwijs, van het 1ste tot en met het 7de jaar.

 

Hoe verloopt dit praktisch in deze coronatijden?

De enquête kan online ingevuld worden op smartphone, computer of tablet. Dat zal ongeveer 20 minuten duren. Je kan de link naar de enquête aan je leerlingen bezorgen, als ze moeilijk te bereiken zijn kan dit bijvoorbeeld ook via WhatsApp.

Voor leerlingen kan deze enquête een interessante taak zijn die hen doet stilstaan bij de thema’s media en migratie. Om de bevraging helemaal geschikt te maken voor het afstandsonderwijs hebben we er een verwerkingsopdracht aan toegevoegd waar jij als leerkracht mee aan de slag kan, als je wil.

 

Wil jij met jouw klassen onze enquête invullen? Dat zou ons geweldig helpen!

Schrijf je in via onderstaand formulier en dan bezorgen wij je de link naar de enquête en meer informatie over de verwerkingsopdracht.

Indien je meer informatie nodig hebt, mail ons gerust (othertalk [at] stampmedia.be)!

 

Tot binnenkort!