De 17de editie van het weekend der Belgische bieren, dat plaatsvond van 12 tot 14 november in CC Hasselt was een groot succes. Met dit evenement wilden de organisatoren, de vzw De Limburgse Biervrienden, minder bekende Belgische bieren en nieuwe brouwsels van 2010 onder de spots brengen.

Dit weekend konden zo’n 3000 bierliefhebbers genieten van ongeveer 140 minder bekende Belgische bieren, enkele primeurs en een 100-tal nieuwe brouwsels van 2010. Ook bierliefhebbers uit Engeland, Amerika, Nederland en zelfs Australië waren aanwezig.

Bierstaaltjes

De liefhebbers konden ook kiezen voor een degustatieplankje. Dit waren vier verschillende bieren van het vat in een glas van 15cl. Deze degustatieplankjes kenden een groot succes. Men kon ook een flesje met meerdere glazen of een glas van 15cl krijgen om het bier te proeven. Zondag waren enkele bieren al uitverkocht. De tafels bleven talrijk gevuld. Verder konden de hongerigen hun buik vullen met enkele snacks.

Gratis Tombola

De bierliefhebbers konden ook gratis lotjes krijgen van de tombola. De deelnemers maakten kans op een krat Belgische bieren.
De bezoekers konden veilig naar huis keren door beroep te doen op de BOB-bus. Deze bus reed in een straal van 15 km van en naar CCHasselt. Dit was voor vele genieters een pluspunt tijdens een smaakvol weekend.

© 2010 – StampMedia –Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 18/11/2010