Welkom bij de Golden Globes, daar waar de popular vote wel telt’, grapte gastheer Jimmy Fallon (The Tonight Show) in zijn openingsmonoloog. Donald Trump kreeg het zwaar te verduren op de 74ste award-uitreiking in het Hilton hotel van Beverly Hills. In tegenstelling tot de president-elect, werd de film ‘La La Land’ alleen maar toegejuicht. De musicalfilm, geregisseerd door Damien Chazelle, wist zijn zeven nominaties te verzilveren. Daardoor werd de film de weinig verrassende, maar verdiende winnaar. Zo wordt ook meteen het record van zes beeldjes voor één film verpulverd, dat al 39 jaar stond.

Het idee om de oerklassieke Hollywoodfilm in een nieuw jasje te steken spookte al enkele jaren door het hoofd van Chazelle. Het raakte echter niet van de grond, wegens onvoldoende budget. Nadat de regisseur vorig jaar het fenomenale ‘Whiplash' maakte, won hij enorm aan populariteit, waardoor ‘La La Land’ meteen sponsors binnenrijfde. Zo kon Chazelle zijn Hollywoodsprookje met hoofdrolspelers Emma Stone en Ryan Gosling verwezenlijken. De acteurs kaapten ook beiden een Golden Globe weg voor hun rol in de film. ‘Een on-screen chemistry die je zelden ziet', sprak Chazelle lovend over zijn hoofdrolspelers tijdens een interview met Awards Daily. De Globes geven meestal een toekomstbeeld van de Oscars, wat dus alleen maar goed nieuws is voor de film.

Streep versus Trump

Terwijl Jimmy Fallon nog relatief braaf bleef met zijn grapjes over Trump, kon er bij actrice Meryl Streep geen goed woord af. Tijdens de toespraak voor haar lifetime achievement award wist ze heel de zaal stil te krijgen. ‘Minachting leidt tot minachting, geweld leidt tot geweld’, klonk het kritisch. Zo noemde ze de toekomstige president een echte pestkop die zijn macht misbruikt omdat hij vorig jaar al spottend een journalist met een beperking imiteerde. Zoals gewoonlijk kwam er een bitse reactie van Trump via zijn favoriete communicatiemiddel Twitter. Daar ontkende hij wat hij deed, en noemde hij Streep een overschatte actrice. Aan The New York Times vertelde hij allesbehalve verrast te zijn dat hij geviseerd werd door de ‘liberale filmmensen’.

© 2017 - StampMedia - Florian Saerens

---

Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 10/01/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey.be op 10/01/2017