Zondag 11 september trad Adje aan op Antwerp Street Kicks in Park Spoor Noord. Met nummers zoals 'Fock wachten' en 'Mijn Hossel' had hij het publiek volledig mee.

"Ik kom altijd graag naar België", zegt Adje. Hij stelt vast dat er in Nederland onder de jongeren meer rappers zijn. In België ervaart hij zich als rapper minder banaal.

Goede band met Gers Pardoel

Ziet hij het zitten om een nummer te maken met een Belgische rapper? "Ja. Maar als ik een nummer met een andere artiest maak, moeten we echt op dezelfde lijn zitten." Adje kijkt naar Gers Pardoel. "Met Gers klikt het verdomd goed. Vandaar dat ik veel met hem samenwerk. Als je zo'n band hebt, kun je als team echt goede nummers maken. Ik denk zelfs dat hij meer met mij 'chillt', dan dat we samenwerken."

Adje beschouwt Gers als een goede vriend en neemt het voor hem op. "Sommigen vragen zich af of hij wel een echte rapper is. Of hij niet te commercieel is en dat soort zaken. Maar ik zeg je eerlijk: Gers is echt. Hij praat over echte feiten. Ik heb liever dat hij het heeft over zijn vriendin die hem verlaat dan dat ik rappers bezig hoor over wapens en geld."

Hard werken

Op tafel staat een fles whisky. "Normaal drink ik nooit. Smoren wel, dat brengt me tot rust. Als we nog alles snel moeten regelen en het druk wordt, dan helpt het me. Ik schrijf dan ook makkelijker teksten. Het is niet dat als je drinkt of rookt dat je dan lui bent en niet werkt. Mensen hebben daarover een verkeerd beeld. Ik maak soms drie nummers op één dag. Ik werk hard hoor."

Sloddervosstaart

Adje vormt met enkele andere artiesten de 'Sloddervosgang'. Vandaar dat hij optreedt met een stuk staart van een vos als gimmick. "Mijn vriendin droeg het eens aan haar handtas. Zo is bij mij het idee ontstaan."

Soms krijgt hij commentaar dat hij en Crooks Hef te veel willen imiteren. "Maar die mensen kennen er echt niets van. Ten eerste ben ik ermee begonnen. Daarna lanceerden we Hef. Onze teksten zijn ook anders. Wij kiezen andere beats en we denken niet hetzelfde. Bovendien leven we anders."

Iets betekenen in Europa

Word je in Nederland geaccepteerd als artiest ondanks dat je van de straat komt? "Weet je ik leuk vind? Bij ieder interview vragen ze over mijn muziek. Niet over mijn verleden op straat of wat ik vroeger allemaal deed." Adje voelt respect als artiest.

"In Nederland heb ik al op veel festivals gestaan. Op Lowlands wil ik zeker ook eens optreden. Ik zou het leuk vinden mocht ik met mijn muziek iets kunnen betekenen in Europa. Ik moet dan niet per se op de voorgrond staan. Als ik met mijn muziek kan meewerken, dan is het goed."

"Nog één ding. Ik en Reverse, wij gaan hard komen. Binnenkort droppen we heel wat tracks. Hou ons in het oog."

© 2011 - StampMedia - Sander Carollo


Dit artikel werd gepubliceerd door AEYC op 16/09/2011