Karting Genk organiseert 25 keer per jaar de 100 Miles op het circuit Horensbergdam in Genk. Veertig teams strijden dan twee uur lang tegen elkaar. De ploeg die de meeste rondes rijdt binnen de vastgelegde tijdspanne, wint de 100 Miles.

Sinds februari 2010 organiseert Karting Genk de 100 Miles. De directie voerde de wedstrijd in op vraag van de amateurrijders, die ook op het grote circuit wilden karten. Deze race wil dus vooral de amateurs plezieren.

Winstkansen

Karting Genk koos om verschillende redenen voor een wedstrijd met amateurrijders. Ten eerste maakt dat de wedstrijd erg toegankelijk: iedereen die ouder is dan 18 kan deelnemen. Daarnaast zijn er al voldoende wedstrijden voor professionals. Bij amateurraces wordt de drempel laag gehouden en stijgen de winstkansen van de recreanten.

Als grote bedrijven genoeg teams inschrijven, kunnen ze een wedstrijd boeken voor hun werknemers.

Slippartijen

De weergoden waren de deelnemers van de 100 Miles op donderdag 26 april niet erg gunstig gezind. Bij het startsignaal begon het te regenen. Hierdoor werd het wegdek glad, met talrijke slippartijen en lichte botsingen tot gevolg.

Maar het slechte weer speelde niet iedereen parten. De winnaars van de avond, Racing For Belgium, ondervonden geen problemen. Ze wonnen twee weken eerder ook de 100 Miles in dezelfde weersomstandigheden.

© 2012 - StampMedia - Anne Donné, foto's: Michaël Vanderheyden


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 09/05/2012
Deze fotoreportage werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg op 12/05/2012, p. 4