De Antwerp Giants besloten in januari om in de bekerwedstrijd tegen Charleroi een NBA-sfeer te creëren en zo basketbal in de kijker te zetten. Bovendien konden ze de steun in eigen huis gebruiken om zich te plaatsen voor de halve finale: Charleroi is de Belgisch kampioen en leider in de competitie terwijl Antwerp vierde staat.

Bonus van 31 punten

Maar vorige week won Antwerp met 31 punten in Charleroi, dus viel de spanning weg. Hoewel de Giants tijdens de rust 37-28 voor stonden en de wedstrijd leken te winnen, verloren ze met negen punten door enkele domme balverliezen en veel gemiste shots. Bij Charleroi speelden de geblesseerde sterkhouders Andre Riddick en Christophe Beghin (ex-Antwerp Giants) niet mee.

Meer dan 30.000 aanvragen

Antwerp wil ieder jaar een wedstrijd in het Sportpaleis organiseren en de 14.000 fans waren er 1.000 meer dan in 2010 voor Antwerp-Luik, eveneens in het Sportpaleis. Net zoals in dat jaar en in 2007, toen de Giants voor het eerst in het Sportpaleis speelden, waren de tickets voor de partij tegen Charleroi gratis. De Giants kregen in totaal meer dan 30.000 aanvragen en in één uur tijd waren alle tickets uitverkocht.

Bekerfinale in Lotto Arena

In de halve finale speelt Antwerp op 7 maart tegen Bergen, dat vorig jaar de beker won. De bekerfinale wordt gespeeld op 9 april in de Lotto Arena, de thuishaven van de Giants.

© 2012 - StampMedia - Sander Carollo, foto's: Ilkan Demir en Kelly Coucheir


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 17/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 17/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 17/02/2012