Aanstaande zondag 9 september staat Park Spoor Noord in Antwerpen helemaal in het teken van extreme sporten. Tijdens
Antwerp Streek Kicks (ASK) kan je gratis komen genieten van een dag vol stunts, muziek en workshops voor jong en oud. Nieuw dit jaar: een sneeuwschans en demonstraties van de Red Bull X Fighters.

Vorig jaar stond de eerste editie van Antwerp Street Kicks in het teken van Antwerpen Jongerenhoofdstad. Dit jaar werkt ASK samen met enkele grote partners zoals Harley Davidson en Red Bull. Al blijft de link met de Antwerpse jongelingen behouden, niet het minst door het muzikale intermezzo van de lokale en alom tegenwoordige hiphopheld Halve Neuro.

Nieuwigheden

Om de vorige editie te evenaren, pakt het evenement uit met enkele nieuwigheden. Zo kan je komen kijken naar de Red Bull X Fighters. Deze stuntmannen zullen doorheen de dag verscheidene demonstraties geven met hun crossmotoren. Daarnaast komen de grootste namen uit de snowboardwereld ijzingwekkende capriolen uitvoeren op een heuse sneeuwschans, met échte sneeuw én een winchkicker.

Verder kan je kennis maken met een heleboel andere extreme sporten. BMX, inline skaten, street soccer, free running, fixed gear biking en nog vele andere – niet alledaagse - sporten. Iedereen kan zich vermaken, want er wordt zelfs aan de minder sportieve mensen gedacht. Zij kunnen zich helemaal laten gaan in de graffitiworkshops.

Familiegebeuren

ASK 2012 is toegankelijker dan de vorige editie. Er zal meer oog zijn voor het jongere publiek met een brede kinderanimatie. Zo profileert Antwerp Street Kicks zich voor het hele gezin. Meer demonstraties, meer workshops en een verwachtte opkomst van 20.000 liefhebbers. De verwachtingen zijn hoog gespannen.

© 2012 - StampMedia - Thomas Verstrepen


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 07/09/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 07/09/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 07/09/2012