Het afgelopen weekend vond in het historisch stadcentrum van Antwerpen de vijfde manche van de wereldbeker Trialbike plaats. In deze sport worden spectaculaire stunts gedaan op speciaal daarvoor ontworpen fietsen. Onze landgenoot Kenny Belaey haalde brons.

Dit jaar waren de Antwerpse Grote Markt, de Handschoenmarkt en de Groenplaats het terrein voor de vijfde en laatste manche van de wereldbeker Trialbike. Trial wordt beoefend door evenwichtskunstenaars, die te allen tijde de controle over hun fiets bewaren.

De tweewielers zijn wat men “een huwelijk tussen motortrial en mountainbike” noemt. Binnen het kwartier passeren de coureurs vier secties, waarin een rijder telkens tweeënhalve minuut de tijd krijgt.

Kenny Belaey

Na 2 dagen van voorrondes en een finale volgde de superfinale, met de beste vier van de wereld bij de 26" Men Elite. Daarbij ook de Oost-Vlaming Kenny Belaey (31), negenvoudig wereldkampioen en als thuisrijder ook publiekslieveling.

Belaey kreeg heel wat aanmoedigingen, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een derde plaats. Jack Carthy kroonde zich tot wereldkampioen met slechts 8 strafpunten. De Fransman Vincent Hermance greep het zilver.

De wereldbekermanche zorgde voor een mooi aantal kijklustigen. Bekijk hieronder een fotoreportage:

© 2014 – StampMedia – Stefan Lambrechts


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 29/09/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door apen.be op 29/09/2014