Athys & Duster bliezen de pannen van het dak in de DNB Darkroom op
Laundry Day. De jonge drum 'n' bass-act, bestaande uit Maxim Delrue en Kristoff Zierfuss, was een geweldig succes. De tent stond helemaal vol.

"Het was een fantastische set, misschien wel ons beste optreden ooit. Een geweldige sfeer daar in de Darkroom", zegt Athys. Onlangs had het duo nog hun releaseparty op een woensdag. "We hadden gehoopt dat er een 300 à 400 man gingen komen. Maar uiteindelijk waren er 800 man aanwezig en hebben we de zaal moeten vergroten. Ongelofelijk."

Facebook en 9gag

"We steken ontzettend veel moeite in onze muziek en dat loont zeker. Maar niet alleen concentreren we ons op de muziek, we proberen ook onze fans geïnteresseerd te houden door af en toe foto's van 9gag (site waar gebruikers grappige foto's kunnen uploaden, nvdr.) op onze Facebookpagina te plaatsen. Na een tijd gaat het vervelen als we alleen maar muziek delen", vertelt Duster.

Max!

Athys & Duster zijn elk jaar aanwezig op Laundry Day, of ze nu moeten draaien of niet. "Het is gewoon een jaarlijks feest waar je bij moet zijn", zeggen Athys en Duster in koor. "Vorig jaar waren we al heel dichtbij een plaats op de line-up. Dit jaar konden ze ons gewoon niet meer negeren. Bovendien speelden we al op Summerfestival en Tomorrowland al. Dat allemaal in één zomer! Dat is de max!"

Dubstep is saai

Netsky is ongetwijfeld dé drum 'n bass-dj van het moment. Maar Athys en Duster willen toch graag hun ding blijven doen en niet zomaar kopiëren. "Onbewust profiteren we mee van het succes van Netsky, hij maakte het genre populair. Maar we hebben ook echt respect voor hem", zegt Athys. Beiden nemen ook geen blad voor de mond en hebben een uitgesproken mening over drum-'n-bass. "Drum-'n-Bass is veel plezanter dan dubstep. Dubstep is veel te saai. Ik hou van snelheid en energie."

© 2012 - StampMedia - Sander Carollo en Anke Dom, foto: Sander CarolloDit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 07/09/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 07/09/2012