African Youth Organization (AYO) is een studentenvereniging aan de Universiteit Antwerpen die zich richt op studenten met Afrikaanse roots of iedereen met interesse in Afrika. De organisatie heeft geen vaste locatie en reist voor haar activiteiten naar verschillende plekken in België. Enkele leerlingen van de school Sint-Willebrord in Berchem gingen langs om er hun licht op te steken.

De organisatie AYO is opgericht om studenten van verschillende nationaliteiten bij elkaar te brengen. De leden zijn allemaal goed bevriend met elkaar. Ze doen een vijftal activiteiten per maand om studenten van hogescholen en universiteiten bij elkaar te brengen. Om lid te worden van AYO, moet je een lidmaatschap van €10 euro    per maand betalen.

De organisatie is opgericht door Mohamed Barrie, omdat hij het gevoel had dat er geen soortgelijke vereniging was om mensen te doen samenkomen. De vereniging bestaat al vier jaar. De voorzitter van AYO is Iraida Lokasi, ook zij is student en volgt  een lerarenopleiding voor secundair onderwijs.

”Wij geloven in AYO en in wat ze doen. We zijn lid geworden van Ayo om mensen te leren kennen en vrienden te maken.”

Sainz (22) en Nneka (23) zijn twee bestuursleden. Voordat Sainz besloot om lid te worden bij AYO werkte hij bij een andere vereniging. AYO contacteerde hem met de vraag om samen te werken en zo is hij uiteindelijk bij AYO beland. Sainz is al drie jaar aangesloten bij AYO en ondertussen een jaar bestuurslid. Hij is de eventverantwoordelijke en organiseert activiteiten zoals dansen, game night, debatten, lezen, voetbal en schilderen.

Nneka ondersteunt ook andere mensen in de vereniging. “Ik ben van mening dat een vereniging met allemaal verschillende nationaliteiten waardevol is om veel van elkaar te Ieren. En dat je daardoor verbonden raakt met andere mensen. Iedereen is welkom en het maakt niet uit welke nationaliteit of huidskleur je hebt.”

vorige volgende