Zoek je een muur om eigen werk openbaar te maken? Dan is Barnini By Night je ding. Annick Strynckx, eigenares van koffiebar Barnini aan de Vogelenmarkt, organiseert het iedere laatste donderdag van de maand. Vanaf 20.00 uur wordt de expositie geopend, live muziek zorgt voor een bijzonder sfeertje. Iedere jonge kunstenaar kan contact opnemen met Strynckx om foto’s, illustraties of schilderijen tentoon te stellen.

“Met Barnini By Night wil ik jonge kunstenaars en muzikanten hun ding laten doen”, legt Strynckx uit. Iedereen mag zijn collectie tentoonstellen: jong of oud, bekend of niet. “Via mond-tot-mondreclame probeer ik nieuwe kunstenaars te vinden. Wie geïnteresseerd is, contacteert mij. Tot nu toe zijn er nog geen bekende mensen aan bod gekomen, maar dat kan absoluut. Meestal hangen hier eindwerken van studenten.”

Kunst kopen

In november 2011 was de eigenares zelf aan de beurt. “Het is leuk dat ik mijn werk hier kon tentoonstellen want de klanten nemen de tijd om het rustig te bekijken. Ze zitten hier al snel een uurtje met een koffie. Ik krijg ook veel leuke reacties.” Geïnteresseerden kunnen de werken ook kopen.

Juiste sfeer

De foto’s van Strynckx die nu in Barnini hangen zijn heel uiteenlopend. Ze weet zelf niet welke ze het leukste vindt. “De polaroids die ik maak zijn persoonlijk, ze zijn toevallig getrokken op plaatsen waar ik kom. Deze zijn bijvoorbeeld genomen tijdens de winter van 2009 in Berlijn. Andere foto’s zijn in de studio genomen, waar je de sfeer beter kunt controleren.”

Vanaf december 2011 kun je illustratief werk van Françoise Beck bekijken in Barnini.

© 2011 - StampMedia/Plantijn - Jente Onraedt