De beker van Limburg voor scheidsrechters (voetbal) werd op 19 mei gewonnen door Bree op het hoofdplein van Bokrijk Sport.

Voor de finale begon, werd eerst de wedstrijd voor de derde plaats gespeeld. Die match ging tussen de scheidsrechters van de gewesten Noord-Limburg en Beringen. Beringen werd getipt als favoriet, maar het was Noord-Limburg dat als eerste aan de leiding kwam. Vlak voor rust maakte Beringen gelijk en na de rust scoorde de ploeg nog eens. Zo veroverde Beringen de derde plaats met 2-1.

Gelijkmaker

De finale ging tussen de Bremfluiters van het gewest Genk en Bree. Twee weken eerder won Genk van Bree en stootten ze door naar de finale van België. Ondanks de aardige opkomst van supporters langs beide kanten, was de eerste helft niet erg spannend. In de tweede helft kwamen de Bremfluiters voor. De weg naar de overwinning leek open te liggen voor Genk, maar Bree scoorde drie minuten voor het einde de gelijkmaker.

Barbecue

De match eindigde op een gelijkspel, dus werden het penalty's. Daarin maakte Bree het verschil. Na zes getrapte penalty's stond het al 2-1 voor Bree. In de strafschoppenreeks waren het vooral de keepers die een hoofdrol opeisten, ze wisten elk vier penalty's te pakken. Na een luid feestje in de kleedkamer van Bree en de stilte in de kleedkamer van Genk, genoten alle spelers van een barbecue.

Beste strafschoppen

Daarna werden er vier bekers uitgereikt. Bree ontving daarvan de wisselbeker. Er werd ook nog een beker uitgedeeld aan de ploeg met de beste strafschoppen. Die ging naar Genk voor hun verdiensten tijdens de groepsronde. Genk kon na elke wedstrijd de meeste ballen binnentrappen en tegenhouden. De beker was een pleister op de wonde voor Genk na een wedstrijd waarbij ze, ironisch genoeg, verloren bij de strafschoppen.