Op 13 en 14 april ging het festival C-mine Jazz Genk door. In tegenstelling tot andere jaren vond het festival in het voorjaar plaats en niet in het najaar. Mensen van alle leeftijden kwamen naar Genk om jazzartiesten vanuit de hele wereld te bewonderen.

Hans Adriaans en Martin Starren, twee goede vrienden, zijn allebei gefascineerd door jazz. "We zijn lid van de vereniging Motives for Jazz. Tijdens het festival hopen we vooral nieuwe artiesten te ontdekken."

Jong Genks talent

De 17-jarige Ellen Steegen en de 18-jarige Jeroen Reggers zingen bij de Genker Young Lions. Dat initiatief wil jong talent de kans geven om het podium te delen met grote namen. De jongeren werden na een auditie geselecteerd door Michel Bisceglia, artistiek leider van het jazzfestival. Om de jongeren klaar te stomen voor het project, werden ze zes dagen begeleid door pianist Ewout Pierreux. "We vinden dit een fantastische ervaring en zijn blij met de begeleiding", zegt Steegen.

Puzzelen

Bij een jazzfestival komt heel wat organisatie kijken. De artiesten moeten geselecteerd en geboekt worden. "Ook moet er gepuzzeld worden wanneer ze allemaal kunnen. En al hun eisen moeten ingelost worden, van pindakaas in de loge tot een speciale harp op het podium", zegt Bisceglia. "Een jazzfestival organiseren is als koken. Ik stel een menu samen en de mensen kunnen komen proeven."

© 2012 - StampMedia - Anke Dom, foto's: Anke Dom en Sarah Cops


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 18/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 18/04/2012

Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 18/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 21/04/2012, p. 8