De Compact Disk Dummies hebben zaterdagavond het Factor J-podium van Genk on Stage afgesloten. De broertjes zijn enorm goed op elkaar ingespeeld en mengelen electro met pop, rock en club. Ze durven zich ook aan punk te wagen. Ruim een jaar geleden wonnen ze de Humo’s Rock Rally. Sindsdien gingen ze op tournee en werkten ze aan hun allereerste EP. StampMedia strikte Lennert Coorevits even voor zijn optreden voor een kort gesprek.

Hoe voelt het om op Genk on Stage te staan?

“Heel fijn. De Limburgers ontvangen ons blijkbaar met open armen, want niet alleen mogen we vanavond Factor J afsluiten, ook hebben we in augustus een optreden tijdens Pukkelpop. Daar mogen we met onze sounds de ‘Wablieft?!’-stage onveilig maken.”

Over sounds gesproken; hoe zou jij het genre van de Compact Disk Dummies omschrijven?

“Dat is heel moeilijk te omschrijven. We zoeken altijd iets nieuws op en volgen vooral ons gevoel. Als ik dan toch moet kiezen zou ik gaan voor electro. Met een beetje punk. En dan toch ook nog een mix van club, rock, punk en een beetje jingles. We willen onze muziek vooral spannend laten klinken.”

PlayStation

Wie is er eigenlijk het muzikaalst bij de broertjes Coorevits?

“Janus is de techneut. Hij is een atleet in de technische snufjes, iets waar ik eigenlijk helemaal niet in uitblink. Hij probeert ook steeds nieuwe dingen uit. Niet omdat we ons genre willen veranderen, maar wel om er een beetje een uitdaging van te maken. Janus is trouwens een beest als het aankomt op vlak van de klanken. Hij sleutelt aan laptops, maar kiest soms ook voor een PlayStation om een geheel ander effect te krijgen. Ik ben meer de melodische van ons beide. Ideaal, eigenlijk, want zo vullen we elkaar mooi aan.”

Was het de bedoeling om van kinds af samen iets te beginnen of waren jullie toen nog niet met muziek bezig?

“Wij zijn altijd wel met muziek bezig geweest. Maar je kan je natuurlijk wel inbeelden dat je in je kindertijd sneller een haatrelatie met je broer ontwikkelt, dan een muziekrelatie. Wij waren soms echt wel kat en hond. Gelukkig hebben we onze krachten gebundeld en is het nu leuk vast te stellen dat we staan waar we staan.”

Underground

In welke richting is jouw muzikale stijl intussen veranderd?

“Janus was meer voor de ‘underground’-muziek. Hij hield van de hardere klanken en had ook een boontje voor electro. Zijn muziekstijl was wel erg uitgesproken. Bij mij was dat niet het geval. Ik kon alle muziek wel appreciëren. Nu ja, niet alle muziek maar laat ons toch zeggen dat ik het wel kon vinden met rock, pop, metal en ook wel hip hop.”

Hoe plannen jullie de sets?

“Wij plannen eigenlijk alles voordien. We kunnen moeilijk zonder structuur een show geven. Toch is het leuk als we ter plekke wat aanpassingen doen en dat we ons gevoel volgen. Een beetje ‘go with the flow’, zeg maar. We brengen nu ook nummers uit onze eigen EP. Dat maakt het extra leuk. Op het podium speel ik ook graag met de instrumenten. Momenteel speel ik het liefst met de gitaar, maar ik speel even graag een synthesizer.”

Structuur

Wat is het leukste moment van jullie carrière?

“Ik moet toch wel eventjes nadenken. We hebben op zo’n korte tijd enorm veel hebben mogen meemaken. Toch kies ik voor Laundry Day. Eigenlijk om een heel simpele reden: we mochten op een enorm bekend festival staan. En dat zonder dat we eigenlijk enige vorm van muzikale bagage hadden. We hadden toen onze EP ‘Mess with us’ nog helemaal niet, maar toch kregen wij zo een unieke kans. Onvergetelijk.

© 2013 – StampMedia -  Yentl Keuppens, foto's: Machteld Bollen, Magali Merzougui


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 30/06/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 30/06/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 30/06/2013