Het Engelse cruiseschip MV Discovery lag op 23 september voor de eerste keer in Antwerpen. Het schip meerde aan in de havenstad op zijn voorlaatste cruise. Daarna verlaat de Discovery de vloot van Cruise & Maritime Voyages.

Het cruiseschip MV Discovery van de Engelse rederij Cruise & Maritime Voyages (CMV) lag op 23 september 2014 voor de eerste keer in Antwerpen. Het 169 meter lange schip werd in 1971 gebouwd bij Nordseewerke in Duitsland. Daar werd het schip afgeleverd aan de eigenaar Flagship Cruises.

'The Love Boat'

Door de jaren heen is het schip regelmatig van eigenaar veranderd. Van 1972 tot 1999 voer het schip als Island Princess voor de Amerikaanse rederij Princess Cruises. Bij die rederij werd in die tijd de alom bekende televisieserie 'The Love Boat' opgenomen. Het merendeel van de serie werd gedraaid aan boord van het zusterschip Pacific Princess, maar ook op de Island Princess werd regelmatig gefilmd voor de populair serie. In 1997 heeft het schip ook twee keer onder de naam Island Princess in Antwerpen gelegen.

Onzekere toekomst

Op het moment dat de MV Discovery in Antwerpen lag, voer ze haar voorlaatste cruise voor Cruise & Maritime Voyages. Op 6 oktober 2014 komt het schip, na een cruise naar Marokko en Portugal te hebben gevaren, aan in de Engelse havenstad Bristol waarna het de vloot van CMV verlaat.

Wat de toekomst voor de MV Discovery zal brengen, is heel onzeker. Het schip is namelijk al 43 jaar oud. Rond die leeftijd beginnen rederijen meestal de schepen af te danken omdat de onderhoudskosten te hoog oplopen. Haar zusterschip Pacific (de vroegere Pacific Princess) werd begin 2014 al gesloopt in Turkije. Hoe lang het zal duren voor ook de Discovery volgt, is maar de vraag.

© 2014 – StampMedia – Sebastiaan Peeters