De 23-jarige Davy Kestens uit Herk-de-Stad wordt een bekende Vlaming. Met zijn TwitSpark haalde hij meer dan 1 miljoen dollar op in de Verenigde Staten. Hiermee lijkt het succes van zijn idee bijna een feit. Kestens legde een lange weg af. Zo gaf hij onder meer zijn hogere studies op.

TwitSpark is een simpel idee. Met het programma kan je tweets over jezelf of je bedrijf analyseren en archiveren. Het is vooral handig voor bedrijven die zo de interactie van hun klanten beter in de gaten willen houden en op die manier een klantendienst creëren op Twitter. Kestens kwam op het idee omdat hij de gesprekken rond zijn eigen project Ghostbloggers wou volgen, maar al snel raakten ook andere bedrijven geïnteresseerd.

Heb je er ooit spijt van gehad dat je stopte met je studies?
Voorlopig nog niet, al wil ik hiermee helemaal niet zeggen dat een hogere opleiding geen nut heeft. Ik leerde er weinig bij. Ik zat al even met mijn plannen rond TwitSpark en had het gevoel dat ik niet vooruit raakte. Bovendien was ik al lang op mezelf begonnen met programmeren. Eerlijk gezegd had ik al een grote voorsprong. We kregen voortdurend theorielessen, terwijl alle bedrijven om ervaring vragen. Ik vond dat ik er op die manier nooit zou geraken en besloot dan maar te stoppen en zelf mijn kans te wagen.

Het idee achter TwitSpark is vrij eenvoudig. Waren nog andere mensen met hetzelfde idee bezig?
Eigenlijk niet, dat verbaasde mij ook. Dat was wel iets waar ik schrik voor had. Het was een van de redenen waarom ik zelf naar Amerika wilde gaan. Ik kon dan wel een goed idee hebben, in Herk-de-Stad doe je er niets mee. Het gevaar bestond inderdaad dat iemand in de VS er al aan bezig was, dan had ik machteloos gestaan. Gelukkig bleek dat niet het geval.

Wat verandert dit Amerikaanse succes concreet aan jouw leven?
In de eerste plaats betekent dit dat TwitSpark omgebouwd kan worden tot een volwaardig bedrijf. Ik ben van plan om twee afdelingen op te zetten: eentje in België en eentje in de Verenigde Staten. Dat lijkt me nodig omdat alles nu eenmaal daar gebeurt. Ik vond al een appartement in San Francisco. Het grootste verschil zal dus zijn dat ik tussen Herk-de-Stad en de VS zal pendelen. Bovendien ben ik dringend op zoek naar werknemers. Binnenkort word ik dus een heuse bedrijfsleider, in plaats van een eenpersoonsbedrijfje.

© 2012 - StampMedia - Paul Eyben


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 05/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Pienternet.be op 05/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 05/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 05/04/2012