Gisteren sliep de groep in Hoei. Voor het eerst regende het 's nachts en waaide de wind hevig. Ondertussen varen de bemanningsleden richting Luik. De jongeren zijn zeer begaan met de boot. Isa sliep er zelfs in en Jeroen koos 'de barre tocht' als stage.

Isa Özdemir (18) is volgens de jongeren het fanatiekst met de tocht bezig. "Ik sliep zelfs eens in de Vikingboot. Toen droeg ik dubbel zo veel kleren als anders", vertelt hij. "Mijn bootavontuur is als een hobby. Ik doe alles voor de groep. Vorig jaar ging ik mee met de Vikingboot naar Maastricht, toen deed ik al wat ervaring op."

Stage

Voor Jeroen Ghelen (21) valt de boottocht beter mee dan verwacht. "Alles is naar wens! We eten lekker, de zon is van de partij, het roeien schiet goed op en de sfeer is fantastisch. Mijn verbrande neus neem ik er graag bij", lacht hij. "Ik doe mee omdat roeien in een Vikingboot een unieke ervaring is. Daarnaast hielp ik als stagiair mee aan dit project. Ik beëindigde net mijn laatste jaar toegepaste psychologie. Volgend academiejaar ga ik sociologie studeren. Ik wil jeugdwerker worden zoals onze stuurvrouw Stefanie Granturchi."

Cv

De jongeren op de boot bouwen aan hun toekomst. "Elke jongere van 'de barre tocht' krijgt een attest", vertelt Granturchi. "Dat geeft hen een extra troef als ze later solliciteren."

© 2011 - StampMedia/Het Belang van Limburg - Sander Carollo

Het Belang van Limburg
Dit artikel werd eerst gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 07/07/2011 pag.40