Het Antwerpse professionele impro theatergezelschap ‘De Improfeten’ speelde afgelopen weekend op de tweede editie van het ‘Antwerp International Improv Festival’ in de Arenbergschouwburg. “Een babbel over bizarre vogels tot liefde in het spel, het kan allemaal.”

De Improfeten met acteurs Jeron Dewulf, Tom Saeys, Christophe Stienlet en Jan Buermans en gitarist Michael Taeymans brachten afgelopen weekend drie hilarische avonden improvisatie en comedy in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Geen enkele avond was dezelfde – de grote kracht van improvisatietheater.

http://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157654752162282

De Improfeten speelden een show in twee delen. Het eerste deel is een ‘long form’ en het tweede deel een ‘director’s cut’. In het eerste deel van voorstelling maken de acteurs aan de hand van korte scènes een volledig verhaal dat ze op het moment zelf improviseren. “Een babbel over bizarre vogels tot liefde in het spel, het kan allemaal”, vertelt Jeron Dewulf, artistieke leider en acteur. In het tweede deel spelen de acteurs drie verschillende types van films, waarbij het publiek tijdens de show extra suggesties geeft qua locatie, personages,...

Internationale bedoening

Op het ‘Antwerp International Improv Festival’ werden de scènes in het Engels gespeeld met een aantal gastacteurs. Het werd een internationale bedoening, want naast de Vlaamse acteurs stonden ook de Israëlische Inbal Lori, Nederlander Jochem Meijer, de Zweedse Sofia Johnson en de Fransman Sebastien Chambres op de planken.

De bedoeling van improvisatietheater is dat acteurs een lege scène invullen en op moment zelf een verhaal of verschillende scènes gaan improviseren. Het publiek geeft een aantal suggesties en aan de hand van die suggesties bouwen de acteurs verschillende scènes op. Die, hopelijk, grappig zijn.

Vanaf 14 oktober spelen de ‘Improfeten’ in het Fakkeltheater. Meer info vind je op hun website.

© 2015 – StampMedia – Milou Verstappen


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 19/06/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 19/06/2015