De vier bandleden van de indiepopgroep Dukes leerden elkaar kennen op school en spelen ondertussen twee jaar samen. Ze speelden 21 januari nog in de vierde voorronde van Humo's Rock Rally in Genk. Aan stoppen denken ze nog lang niet.

Humo's Rock Rally is niet de enige wedstrijd waaraan de jongens deelnamen. Zo wonnen ze al eerder de Ambush Rock Rally en stonden ze in de finale van FrappantPOP en De Beloften. "Toen we hoorden dat we geselecteerd waren voor Humo's Rock Rally, reageerden we uitbundig. Wie zou er nu niet blij zijn om deel te mogen nemen aan de bekendste wedstrijd van Vlaanderen?", zegt gitarist Maxim Helincks.

Alles geven

De band is heel tevreden met het optreden tijdens de voorronde. "In het begin van onze set ging er iets mis met een van de gitaren. Dat hebben we opgelost door gewoon alles te geven. Ik denk niet dat het publiek er iets van merkte, want iedereen deed enthousiast mee", denkt Helincks. "Dat is ook het belangrijkst voor ons: dat de mensen zich amuseren. Het is leuk als men je muziek apprecieert."

"Onze muziek wordt altijd door een andere persoon geschreven. Nu eens kom ik met een nummer, dan weer iemand anders", zegt Helincks. "We halen vaak inspiratie uit andere artiesten, zoals Queens of the Stone Age."

Verlanglijstje

"We verwachten zeker niet dat we de wedstrijd gaan winnen. We beschouwen de Rock Rally als een unieke kans. Al zou het natuurlijk mooi zijn, mochten we hiermee een stapje verder geraken", vertelt Helincks. Toch staan er enkele dingen op het verlanglijstje van de band. "Optreden in een leuke zaal waar we niet als het voorprogramma spelen, zou fijn zijn. Of op een zomerfestival willen we ook wel eens staan." Maar een duidelijk doel heeft de band niet voor ogen. "Waar we willen eindigen? Niet!", besluit Helincks.

© 2012 - StampMedia - Tekst: Eva Grosemans, foto: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het belang van Limburg - online op 27/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 27/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 27/01/2012