Tijdens het bezoek van het cruiseschip MS Europa aan Antwerpen werd aan boord het 10-jarig jubileum gehouden van het culinair evenement Europa's Beste. De rederij Hapag-Lloyd Cruises koos er al voor de vijfde keer voor om dit prestigieuze evenement in de Scheldestad te organiseren.

De MS Europa, volgens de Berlitz Cruise Guide van dit jaar het tweedebeste cruiseschip ter wereld, bracht op 22 juni opnieuw een bezoek aan Antwerpen. Net zoals vorig jaar organiseerde de Duitse luxerederij opnieuw hun gourmetfestival Europa's Beste aan boord van hun schip terwijl het in Antwerpen lag. Dit jaar was een speciale editie. Het was namelijk het 10-jarig jubileum van het culinair evenement. Maar liefst 5 keer daarvan werd het in Antwerpen georganiseerd. Geen enkele andere stad heeft het evenement tot nu toe meer mogen hosten dan de Scheldestad.

Sterrenkoks

Om de tiende verjaardag van Europa's Beste te vieren werden er dit jaar niet minder dan tien sterrenchefs uit verschillende landen uitgenodigd. Waaronder zeven Duitse sterrenkoks, een Oostenrijker, een Zwitser, en net als vorig jaar werd ook België vertegenwoordigd aan boord. Dit jaar had Filip Claeys van restaurant De Jonkman uit Brugge de eer zijn gerechten op te dienen aan de gasten. Verder werden er ook nog tien gerenommeerde wijnboeren, enkele kaasboeren, patissiers en barmannen uitgenodigd.

Het schip vaart een 14-daagse cruise van Lissabon in Spanje naar Hamburg in Duitsland. Onderweg worden in de verschillende havens de ingrediënten uitgezocht door de keukenchef. “Zo belanden enkel de beste producten op de gasten hun borden”, klinkt het.

Ook volgend jaar zal Europa's Beste opnieuw plaatsvinden in Antwerpen.

© 2014 – StampMedia – Sebastiaan Peeters


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 24/06/2014