Vanaf 1 februari start ‘Gratis In Antwerpen’ met haar eerste promotiecampagne. Gratis In Antwerpen is een nieuwsbrief en website die een overzicht geeft van enkele gratis evenementen in Antwerpen en haar districten.

Eind 2006 kwam Use It (toeristische dienst voor jonge mensen) op de proppen met Gratis In Antwerpen. Bijna een jaar later kwam de redactie in handen van Guerilla vzw. Mischa Bludts (Guerilla vzw): “Met de campagne willen we nu vooral mensen bereiken die niet elke dag op internet surfen en ons nog niet kennen. We willen onze bekendheid vergroten en een zo groot mogelijke doelgroep benaderen."

Posters en gadgets

De organisatie begint in februari met een postercampagne maar heeft nog andere dingen in petto. “In de loop van het jaar zullen er gadgets volgen. We denken aan lampjes, stickers of fietstassen. Maar omdat het budget beperkt is, zijn we er nog niet uit welke gadgets geschikt zijn,” zegt Mischa Bludts.

Kleinste festival ter wereld

Op 29 augustus zal Gratis In Antwerpen prominent aanwezig zijn op de Cultuurmarkt. “Ons plan is om het kleinste festival ter wereld te organiseren. We zullen een tentje in vier aparte plaatsen onderverdelen. In elk deel zorgen we voor iets anders. Bijvoorbeeld een singer/songwriter in het ene deel en een stand-up comedian in een ander deel.”

Concurrentie

Gratis In bestaat ook in andere edities. Zo is er Gratis In Gent en Gratis In Brussel. “Concurrentie voor de Zone/magazines zijn we niet. De evenementen die wij vermelden in onze nieuwsbrief en op de website zijn allemaal gratis, wat bij de Zone/magazines niet het geval is,” vertelt Mischa Bludts. Gratis In Antwerpen heeft enkele bepaalde doelstellingen voor ogen. “Organisatoren van gratis evenementen moeten ons zeker hun informatie bezorgen. En natuurlijk willen we alle mensen uitnodigen om abonnee te worden van onze nieuwsbrief. Want iedereen heeft behoefte aan gratis cultuur.”

© 2010 – StampMedia – Lizelotte Stroeckx