Tijdens de Dag van de Zorg, op 20 maart, kon iedereen een kijkje gaan nemen in verschillende zorgcentra. Meer dan 160 organisaties stelden hun deuren open om nieuwsgierige personen wegwijs te maken in de zorgsector. Ook werden er verschillende activiteiten georganiseerd. 

Zondag 20 maart was een speciale dag voor de zorgsector. Met als thema ‘Zorg in beweging’ gingen de deelnemende organisaties aan de slag. Met deze campagne wilde de Dag van de Zorg iedereen oproepen om in beweging te komen. Bezoekers namen op een ongewone manier een kijkje achter de schermen van ziekenhuizen, kinderopvang, rusthuizen enzovoort.

Jessa Ziekenhuis

Campus Ekkelgarden van het Virga Jessa ziekenhuis in Hasselt was één van de deelnemende organisaties. De bezoekers kregen er een boeiende blik achter de schermen van onder meer de centrale sterilisatie, het magazijn en de logistieke afdeling. Via een individuele rondleiding doorheen het magazijn kwamen de bezoekers meer te weten over deze zorginstelling. Onderweg waren er enkele standjes waar het publiek extra uitleg kreeg over de verschillende afdelingen.

Het publiek kreeg een unieke inkijk in de sterilisatieafdeling. Later kwamen ze terecht in de afwaszone. Hier toonden enkele dokters hoe de operatiematerialen proper worden gemaakt na de handelingen. Ook de voorbereiding van de sterilisatie werd voorgedaan door twee werknemers.

Foto

Als afsluiter konden de bezoekers een foto laten maken in speciale dokterskledij. Deze kregen ze meteen overhandigd. Hierna konden ze in de grote tent genieten van een drankje.

© 2016 – StampMedia - Tine OyenDit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 22/03/2016