Hand in hand start een petitie voor een antiracistisch beleid. Op de Vlaamse feestdag van 11 juli ontvangen alle voorzitters van de Vlaamse politieke partijen de petitie. In ontmoetingscentrum Atlas ging de campagne van start met het debat 'remedies voor de multiculturaliteit' op maandag 28 maart.

'Hand in hand' lanceert een campagne voor een antiracistisch beleid. Daarin vraagt de sociaal-culturele organisatie aan de politieke wereld om op te treden tegen de discriminatie bij allochtonen op vlak van tewerkstelling, onderwijs en huisvesting. 'Hand in hand' wil de democratie versterken door iedereen gelijke kansen te geven. De campagne loopt tot 10 juli. Op de Vlaamse feestdag krijgen alle voorzitters van de Vlaamse politieke partijen de petitie. Enkele prominenten en opiniemakers tekenden de petitie al.

Multiculturele samenleving: een feit, geen mislukking

In een ondersteunende mediacampagne zullen enkele BV's zich uiten als producten van de multiculturele samenleving. Volgens 'Hand in Hand' is de multiculturele samenleving een feit en geen mislukking. Daarmee druist de campagne in tegen de uitspraken van buitenlandse toppolitici zoals Angela Merkel en Nicolas Sarkozy die stellen dat de multiculturele samenleving mislukt is. 'Hand in Hand' vraagt om erkenning van diversiteit en een uitbouw van een adequaat sociaal-economisch beleid.

Het debat 'remedies voor de multiculturaliteit' in Atlas gaf de aftrap van de campagne. De sprekers vroegen om meer dialoog en debat in het parlement over de multiculturele samenleving. Federaal volksvertegenwoordiger Daphné Dumery (NV-A) en professor Jan Blommaert waren twee van de vier sprekers. Afgelopen week verscheen Blommaerts nieuwste boek over de multiculturele samenleving.

© 2011 - StampMedia - Sander Carollo, foto: Vince Buyssens


Dit artikel werd gepubliceerd door 7 voor 7 op 29/03/2011