Genk on stage mag dan een gratis festival zijn, eenzaam is de festivalganger die weer huiswaarts keert zonder in de buidel te hebben getast. Wij gingen kijken hoeveel er doorgaans gespendeerd wordt, en waaraan de zuurverdiende centjes gespendeerd worden.

‘Papa betaalt’
Het festivalrepertoire van Ella (12), Necia (14) en Esin (13) bestaat momenteel enkel uit Genk on Stage. ‘Jong geleerd, oud gedaan,’ dacht de papa. Hij trakteerde hen op een drankje en een pakje friet. Goed voor 17 euro. Maar ze zijn nog maar een uurtje gestrand op GOS dus papa zal waarschijnlijk toch nog wat dieper in de buidel moeten tasten.

‘Doe nog maar een rondje’
Eddy (60) en Tony (71) zijn echte levensgenieters. Na een etentje bij een Genkse horecazaak genieten ze van de concerten op de Fruitmarkt met een pintje in de hand. Hoeveel pintjes dat maakt op een avond? ‘Dat wordt niet geteld, iedereen geeft wel eens een rondje’. Gemiddeld geven deze heren zo’n 40 euro uit aan drank tijdens een avond Genk on stage.

Ik laat mij trakteren’
Deze meiden kunnen festivals wel smaken. Pukkelpop is leuk, maar duur. In Genk is het gezelliger. ‘Als ik mij echt laat gaan, ben ik op een avond makkelijk 50 euro kwijt aan drank,’ zegt Tina (34). Marissa (24) en Elke (24) denken daar anders over: ‘Wij laten ons trakteren’.

vorige volgende