Chat Roulette lijkt de nieuwe internethype. Op deze site kan je willekeurig met mensen van over de hele wereld chatten. Vergeet je webcam echter niet, of je zal je snel buitengesloten voelen.

Chat Roulette werd ontwikkeld door Andrey Ternovskiy, een 17- jarige Rus. Hij ontwikkelde het idee om via je webcam met eender wie in de wereld te communiceren. Ternovskiy was het beu om altijd met dezelfde vrienden te praten via Skype. Naar eigen zeggen maakte hij de Chat Roulette voor de fun maar in geen tijd creëerde hij een nieuwe hype.

Vetzak of niet

Naar de website surfen is niet moeilijk. Je moet alleen de juiste versie van FlashPlayer bezitten en je raakt binnen. Eens je op de website zit en toestemming geeft, maakt hij automatisch verbinding met je webcam. Een startknop zorgt ervoor dat je eender wie ter wereld te zien krijgt. Niet verbaasd zijn dus als je opeens een man met een rondzwaaiende penis voorgeschoteld krijgt. Geen nood, met de knop 'volgende' klik je die gore vetzak gewoon weer weg. Meteen krijg je iemand anders toegewezen met wie je gedachten kan uitwisselen.

Weirdo's

Dirk Depover van Child Focus: “Op het eerste zicht, lijken ze weinig te investeren in de veiligheid van de website. De voorwaarden zijn heel summier. Als je op zoek wil gaan naar ‘weirdo's’ is dit de geschikte site. Het is zeker geen veilige manier om met vreemde mensen te communiceren.”

In het begin krijg je wel een waarschuwing dat de website niet geschikt is voor kinderen jonger dan zestien. Maar wat doen kinderen als ze toch doorklikken naar de website en hoe kan dat vermeden worden? “Niemand kan een kind verhinderen om op de startknop te duwen natuurlijk. We raden de ouders altijd aan om met hun kinderen een vertrouwensband op te bouwen rond internetgebruik. Als ze dan op zo'n website terechtkomen, zullen ze het sneller vertellen en kan je hen makkelijker attent maken op de gevaren van zulke websites”, zegt Depover.

Webcamloos

Een vergelijkbare site is Omegle. Op deze site kan je chatten met eender wie ter wereld maar hier komen geen webcams aan te pas. Of het een beter alternatief is, blijft nog maar de vraag. Voordeel is dat je niet wordt weggeklikt als je geen webcam hebt. Zorg er wel voor dat je blijft praten anders is er voor de andere partij niets aan en verbreken ze de verbinding. De weg naar iemand anders ligt maar drie klikjes verder.

Op www.bestofchatroulette.net krijg je alvast een voorproefje van wat je op Chat Roulette kan vinden

www.chatroulette.com
www.omegle.com

© 2010 – StampMedia – Lizelotte Stroeckx


Dit artikel werd gepubliceerd door MO* - online op 23/02/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen - online op 23/02/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 23/02/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Vandaag.be op 23/02/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Clint.be op 23/02/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Zita.be op 23/02/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Apenstaartjaren op 23/02/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Zapmagazine.be op 25/02/2010