Tijdens de paasvakantie organiseerde de Duitse rederij AIDA Cruises een voetbalcruise langs de Europese Westkust. Aan boord van het schip AIDAsol werden 35 kinderen langs de grote voetbalmetropolen gevoerd. In Knokke stond voetballegende Jean-Marie Pfaff hen op te wachten voor een speciale training.

De Duitse rederij AIDA Cruises staat ervoor bekend om hun reizen een speciale draai te geven. Daarom werd er dit jaar tijdens de paasvakantie een voetbalcruise georganiseerd aan boord van het schip AIDAsol. 35 kinderen van de Evonik-Fußballschule uit Dortmund, voeren op deze manier langs de grote West-Europese voetbalmetropolen, zoals Londen, Parijs en Amsterdam.

Zeebrugge

Toen het schip in Zeebrugge lag op 16 april was er een speciale training op het strand voorzien van niemand minder dan Jean-Marie Pfaff. De Belgisch-Duitse voetballegende werkt sinds kort samen met het Duitse AIDA Cruises. Hij vindt zo’n training met de jonge voetballers formidabel: "De meeste kinderen weten via hun ouders wie ik ben en vinden het geweldig een training te krijgen van mij", vertelt El Sympatico.

Pfaff vindt zijn samenwerking met AIDA Cruises naar eigen zeggen "gezellig" omdat hij zich dan kan begeven tussen alle vakantiegangers. De markt aan themareizen blijft groeien en de oud-doelman van o.m. Bayern München is blij er mee deel van uit te maken. In de toekomst kunnen evenementen zoals de voetbalcruise herhaald worden. Er zijn plannen om Pfaff, eventueel met zijn vrouw Carmen erbij, tijdens bepaalde cruises mee aan boord te hebben.

Grote ogen, rode lippen

In 1996 wou men in de Duitse stad Rostock een nieuw, fris concept voor de cruisewereld op de markt brengen. Daaruit is dan AIDA Cruises ontstaan. Wie de schepen al eens heeft gezien in Antwerpen, Zeebrugge of een andere haven zal ze zich zeker nog herinneren. De 11 cruiseschepen zijn namelijk gekenmerkt door hun grote ogen en rode lippen die op de boeg geschilderd zijn.

De informele boeg laat het al vermoeden: de schepen stralen ontspanning uit. Aan boord van de kleurrijke schepen zijn de gasten vrij om te doen (en laten) wat ze willen. Er zijn verschillende buffetrestaurants die doorlopend bezocht kunnen worden. Er is ook geen dresscode of vaste tafelindeling,...  De voertaal aan boord van de schepen is Duits, maar zo goed als iedereen spreekt en verstaat Engels.

© 2014 – StampMedia – Sebastiaan Peeters