reacties (0)


ANTWERPEN - De tijdloze muziek van the Beatles speelt in de spiegeltent van Calamartes. Op TD Pensionné staan studenten en rusthuisbewoners samen op de dansvloer. Zullen we een danske placeren, lieve senioren en jongeren?

TD Pensionné is een traditie van het Calamartesfestival die alle generaties door de taal van muziek en dans samenbrengt. Elk jaar vragen Antwerpse studenten buurtbewoners en de ouderen uit het rusthuis Onze-Lieve-Vrouw-van-Antwerpen ten dans in het Hof van Liere.

Bijna 80 ouderen hebben dit jaar genoten van de blijdschap en het gezelschap van kinderen en studenten. Er zijn ouderen van 40 tot zelfs 101 jaar. Maar is er geen sprake over de leeftijd. Tijd bestaat hier niet alleen om te bewegen op de maat van de muziek op de wereldbekende Beatlesnummers. De jongeren van BeatLess hebben hun best gedaan om alle mensen samen de dansvloer op te zwepen.

Niemand weigert een dansje. Sommigen probeerden ofwel een beetje te swingen of te walsen, andere mensen die in rolstoelen zijn dansten met de lach op hun gezichten of met gelukkig tranende ogen al kijkend naar de vrolijke kinderen.

Fantastisch mooi

TD Pensionné is een uniek initiatief om andere culturen te proeven en leren kennen. "Een goede mix van oud en jong", zegt Yannick (23) die hier al voor de vierde keer van de sfeer komt genieten en met “mensen van de oude stempel” komt praten. “Iedereen kijkt er elk jaar naar uit omdat het een fantastisch mooi gevoel geeft”, zegt hij. Ook Philip (19) vond het schitterend: "Het is altijd plezant om de muziek van the Beatles te horen".

In onderstaande reportage kan u zien dat de muziek alle harten, ongeacht de leeftijd, op dezelfde maat laat slaan.

© 2014 – StampMedia – tekst en foto: Alisa Nadezhkina, video: Joy De Meulemeester & Jolien Lenaars


Deze reportage werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 22/03/2014
Deze reportage werd gepubliceerd door Apen.be op 22/03/2014
Deze reportage werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 22/03/2014


Reacties

Plaats een reactie