We zien het steeds meer, jongeren die hun zelfgemaakte juwelen op internet verkopen. Vooral oorstekers in de vorm van bloemetjes zijn razend populair. Eline Bomans heeft de hype goed begrepen en speelt in op de wensen van jong en oud.
Eline heeft ondertussen een soort van alter-ego namelijk Kiki, de winkel waar ze haar zelfgemaakte juweeltjes online aan de man brengt. Oorbellen, kettingen, broches, speldjes, ringen, noem maar op. Voor Kiki begon het allemaal met een passie voor knutselen. Eline genoot ervan als ze met ijzerdraad figuurtjes kon maken. Ook bij haar grootmoeder was het voor Eline altijd een feest. "Bij haar mocht ik met kralen spelen. Ik maakte kettinkjes om ze daarna weer uit elkaar te halen."
Nieuwe start
Toen ze nog naar school ging, besteedde Eline haar vrije tijd grotendeels aan knutselen. "In het middelbaar maakte ik armbandjes voor vriendinnen, die we later uitwisselden." Na het middelbare schoolleven moest Eline even wennen aan de nieuwe omgeving, het studeren in Leuven. Ook haar hobby lag hierdoor stil. "Ik kwam in Leuven een leuk winkeltje tegen, waar ze écht alles hadden om juwelen te maken. Ik kocht meteen heel wat spullen, waardoor ik een nieuwe start kon maken."
Volgens Eline begon het toen weer te kriebelen om juwelen te maken. De juwelen waren geliefd bij vrienden en familie, waardoor ze er steeds meer mocht maken. "Omdat ik toch zoveel materiaal had, kon ik de sieraden zelfs op Facebook zetten." Kiki scoorde door de jaren heel wat fans. Momenteel zit Eline al over de 2.000 fans. Ook de bijhorende foto is al van in het begin haar uithangbord. Leuk om te weten is dat de vrouw op de foto haar eigen grootmoeder is op 17-jarige leeftijd.
Bijberoep
"Het leuke eraan is dat mijn hobby nu mijn bijberoep is geworden. Ik heb ook nog een hoofdberoep dus soms is het wel wat zwaar." Eline werkt elke avond aan haar juweeltjes. Wanneer haar vriend voetbal kijkt, is zij druk in de weer met roosjes, kraaltjes en parels.
Financieel moest Eline rekening houden met de wet. "Ik werk inmiddels met een ondernemingsnummer, want online verkopen van juwelen is anders niet toegelaten. Helaas komt het nog voor dat sommige meisjes illegaal verkopen, waardoor hun prijzen veel lager zijn dan de mijne. Ik moet op mijn prijzen nog belastingen betalen, waardoor de prijs hoger moest."
Voor haar is het belangrijk iets te doen wat ze graag doet. "Er kruipt veel energie in, maar het is echt een passie geworden."
© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 21/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 21/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Pienternet.be op 21/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 21/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 22/06/2012