In Antwerpen kon je via de kunstroute op acht verschillende locaties kunst bekijken en beleven. Zo stelde onder andere het Museum Aan de Stroom (MAS) zijn deuren open. De gangen werden gevuld met werken van verschillende Antwerpse kunstacademies.

Populair bij jongeren

Het grote aantal werken van de jeugd- en jongerenateliers toonde aan dat het deeltijds kunstonderwijs ook populair is bij jongeren. Ze vulden de hal met boten, meeuwen, kleurrijke paraplu’s, een grote kleurwilg en een installatie om de kloof tussen rijk en arm aan te tonen. En opvolging lijkt verzekerd, want de workshops trokken veel kinderen aan. Ze maakten badges en er werd gedanst en gekleurd.

Op het open terrein trotseerden de leerlingen van alle academies de koude om samen een kleurrijk beeld te vormen. De opbouw kon je volgen vanuit het MAS.

Ook in SD Worx, het Felixpakhuis, Galerij Insularte, het Koninklijk ballet van Vlaanderen, De Filharmonie en Art forum werden verschillende tentoonstellingen en voorstellingen georganiseerd. Op deze locaties werden ook muziek- en theatervoorstellingen gegeven. Daarnaast waren er workshops en foto- en videotentoonstellingen.

Peters en meters

Enkele bekende namen werden peter en meter van de verschillende projecten. Persfotograaf Jimmy Kets, componist Wim Hendrickx, radiopresentator Thomas Vanderveken, zanger Axl Peleman en pianist en componist Jef Neve werden de peters. Actrice Clara Cleymans mocht zich meter van de projecten noemen. Het zijn stuk voor stuk mensen die elke dag met kunst bezig zijn.

Overal in Vlaanderen

Ook in de andere Vlaamse provincies konden academies hun werken tentoonstellen. De Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs is voor veel academies een uitstekende kans om het grote publiek kennis te laten maken met hun werk.

© 2012 - StampMedia - Helena Blyweert


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 16/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 16/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 16/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Pienternet.be op 16/02/2012