Op zondag 17 juli strijkt de Kwibus neer aan het Te Boelaerpark in Borgerhout. Deze bus vol spelmateriaal trekt rond van plein tot plein. Dit initiatief kadert in TOUR de FORCE: tien dagen lang staan comedy, theater en concerten op het programma.

De Kwibus is een GekopSpelen-initiatief van de vrijwilligersorganisatie Kindervreugd vzw. Deze organisatie houdt al zeventig jaar vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren.

Ander speelgoed dan thuis

De Kwibus bezoekt tientallen pleinen over heel Antwerpen en is voor alle kinderen gratis. Kinderen vanaf drie jaar kunnen zich een hele middag vermaken met trampolines, gekke fietsen of sumoworstelen. Met de monitoren kunnen de kinderen spelen met groot en klein speelmateriaal uit de Kwibus zoals sumopakken, gocarts, zomerski’s, speedmintonrackets en skatebikes. Wie de circuskriebels heeft kan truken leren met diabolo’s, draaiende bordjes of kegels.

Zet je oren goed open, want voor de Kwibus toekomt, rijdt hij door de straten en kondigt hij zichzelf aan met een luidspreker.

© 2011 - StampMedia - Farah Ahaddour


Dit artikel werd gepubliceerd door JeugdWerkNet op 13/07/2011