© Joppe Nuyts
reacties (0)

Tijdens de eerste tien dagen van november ontving de Antwerp Expo naar jaarlijkse gewoonte weer massaal veel boekenlief- hebbers op de 82ste editie van de Boekenbeurs. Tussen de erva- ren schrijversrotten, bevindt zich hier en daar ook jong talent. Roxanne (20), Lena (21), Yannick (29) en Quinten (16) vertellen over hun wedervaren als jonge auteurs op de Boekenbeurs.

Lena De Coninck (21) begon te schrijven op haar achttiende. Ze bracht al twee romans uit, telkens met een maatschappelijke insteek. Haar laatste boek, De hoog- ste prijs, gaat over kinderprostitutie in Antwerpen. Dit jaar signeert ze opnieuw op de Boekenbeurs.

“De Boekenbeurs was een goede reality check,” begint Lena, “Vroeger beschouwde ik mezelf als uniek, samen met een handvol collega’s die ik bewonder. Op de Boekenbeurs voelde ik me plots weer een klein druppeltje in een grote oceaan van creativiteit. Sinds mijn tweede publicatie voel ik me wel deel van de schrijverscommunity. Op dode momenten ga ik om tips vragen bij andere auteurs.”

“Later zou ik graag fulltime schrijfster worden. Die gedachte lijkt me utopisch, al hoorde ik van mijn collega Kaat De Cock dat het best mogelijk is. Voorlopig studeer ik nog Taal- en Letterkunde, om toch een zekere bagage te hebben. Soms verschijnen mensen met mijn twee boeken tijdens een signeersessie.”

vorige volgende

Reacties

Plaats een reactie