reacties (0)De band
Lili Grace, bestaande uit de zussen Nelle (19) en Dienne (21) Bogaerts, timmert hard aan de weg. Op Boomtown in Gent bezorgde het duo het publiek kippenvel op 20 juli met hun zuivere stemmen. Na het optreden vertellen de dames enthousiast over hun verlangen naar een internationale zangcarrière.

Voor welk soort publiek spelen jullie het liefst, een klein of een groot?

Dienne: "Het hangt ervan af: op evenementen zoals Boomtown spelen we graag, maar we hebben in het verleden ook op grotere festivals gespeeld en zo'n volle wei, dat vond ik toch wel heel fijn. Als we moesten kiezen, dan zouden we naar iets kleinschaligs gaan, omdat er dan meer contact en interactie met het publiek ontstaat."

Op welke manier hebben jullie de songs van deze setlist gekozen?

Dienne: "Voor onze optredens in de zomer hebben we een vaste set met enkel onze allernieuwste nummers in combinatie met een paar oude van onze EP. Er komen voortdurend nieuwe nummers bij en we zien een soortgelijk concert als de ideale manier om uit te testen hoe het publiek op onze nieuwe nummers en muzikale invalshoeken reageert. We willen altijd nieuwe liedjes in onze songkeuze steken."

Nelle: "We hebben in onze setlist ook bewust een cover gestoken. Het publiek reageert daar heel goed op, ze zijn bij een herkenbare song altijd meteen enthousiast. We moeten bekennen dat we nu eigenlijk maar één cover spelen. Vroeger deden we dat wel meer, maar naarmate we meer eigen songs hadden, zijn we die gaan brengen."

Waarom werd het laatste nummer een tweede keer herhaald?

Dienne: "Er zijn een aantal songs die te oud zijn en niet meer in de set passen. Momenteel hebben we eigenlijk net genoeg nummers om een set van veertig minuten te vullen. Als er dan nog tijd over is, spelen we de nummers waarover de mensen het meest enthousiast waren opnieuw: vanavond was dat Ace of Spades."

Welk verhaal zit er in So Much More?

Dienne: "Het nummer gaat erover dat je veel meer kan bereiken dan je eigenlijk denkt. Wij kunnen niet zo goed tegen mensen die zeggen 'ik kan dat niet'. Als je werkt, dan kom je er wel, daar gaat het eigenlijk over."

Nelle: "Je moet het ook willen: als je al op voorhand zegt dat je iets niet kan, dan is het logisch dat het je ook niet lukt."

De tekst van het nummer Time Machine is voor jullie heel persoonlijk, hebben jullie tijdens het concert voorzichtig vermeld. Welk verhaal schuilt er precies achter die tekst?

Dienne: "Om het abstract te verwoorden: het gaat over een gebeurtenis die we samen hebben meegemaakt en waarvan we de tijd zouden willen terugdraaien, tot voor het incident."

Hoe kiezen jullie wie er welke stukken zingt?

Dienne: "Soms testen we dingen eerst uit: dan zingt eerst Nelle en dan ik het eens, om te zien wiens stem er het beste bij het nummer past. Eigenlijk maken wij er nooit ruzie over: we snappen het soms zelf niet echt."

Nelle: "We proberen het wel altijd evenredig te verdelen, maar als ik vind dat Dienne het iets mooier zingt, dan laat ik het haar doen, anders komt het niet over zoals we dat zouden willen."

In welke landen zijn jullie al allemaal geweest?

Nelle: "Tot nu toe enkel in België en Nederland. We merken wel dat in Nederland de mensen over het algemeen veel enthousiaster reageren. Als je daar vraagt of alles in orde is, schreeuwt iedereen al meteen de longen uit zijn lijf. In België komen er na een optreden wel eens mensen naar ons toe, maar daar is dat nog intenser. In Nederland staan er veel meer mensen op ons te wachten na een optreden."

"In het verleden hebben we een keer in Nederland gespeeld, en toen we van achter onze dranghekken kwamen, stond er een hele grote groep fans ons op te wachten om handtekeningen te vragen. We waren verbaasd: 'Willen zij echt handtekeningen van ons?' dachten we toen. We hadden dat niet verwacht, het was zelfs een beetje hallucinant!"

Hebben jullie het moment al bereikt waarop jullie denken: 'Nu hebben we het allemaal al gemaakt?'

Dienne: "Dat gevoel hebben wij nog helemaal niet. Wij vinden alles wat er op ons afkomt geweldig, maar we hebben niet het gevoel dat we er al zijn: we willen steeds hogerop geraken. Onze ultieme droom is om op een eigen tourbus te stappen met een hele crew achter ons: roadies, manager, iemand die onze optredens boekt... Ook in het buitenland op tournee gaan is ons streefdoel. Maar om dat waar te maken gaan we nog heel hard moeten werken, denk ik."

© 2012 - StampMedia - Valerie Schreurs, foto: Machteld Bollen


Reacties

Plaats een reactie