Op 18 maart vond de
platen- en cd-beurs plaats in Rondpunt 26 in Genk. Heel wat standhouders uit binnen- en buitenland boden de bezoekers een waaier aan genres. Albert Claesen van De Draaischijf  begon destijds zelf als standhouder en is nu aan zijn veertigste editie toe als organisator.

De lp is de laatste jaren weer hip, zowel bij de jeugd als bij een ouder publiek. De huidige muziekindustrie maakt daar gebruik van en brengt albums zowel op cd als op plaat uit.

Muziek uitwisselen

De Draaischijf bestaat sinds 1993 en organiseert twee platenbeurzen per jaar. De naam heeft een dubbele betekenis. "De Draaischijf staat voor een opslagmedium zoals een plaat of een cd, maar refereert ook naar een gebied waar muziek uitgewisseld wordt", verduidelijkt Albert Claesen.

Deze veertigste editie kent een bijzonder hoge opkomst. "Tijdens de eerste beurs wou niemand komen. Als je dat vergelijkt met vandaag, kan ik niet anders dan gelukkig zijn", zegt Claesen.

Charme van de plaat

Onder de vele bezoekers staan twee jongeheren te zoeken naar oude pareltjes. "Ik kom vooral naar deze beurs omdat de standhouders je hier heel wat informatie kunnen verschaffen over de desbetreffende plaat. Dat pluspunt heb je niet in een keten of in een winkel", zegt Fabio Russotto. "De charme van de plaat en het warme geluid trekt me over de streep bij de aankoop van een lp", zegt Marcos Rotella.

© 2012 - StampMedia - Antonino Musso


Dit artikel werd gepubliceerd door Radiovisie.eu op 26/03/2012