In Antwerpen blijven solidariteitsacties na de aardbeving in Nepal als paddenstoelen uit de grond schieten. De Scheldestad heeft dan ook de grootste Nepalese gemeenschap van België. Onze reporter ging een kijkje nemen tijdens een benefietlunch in de Dambruggestraat. “Veel van onze klanten zijn Nepalese mensen, die een sushibar hebben opgericht.”

Na Tea for Nepal en "Sushi en drankjes à volonté" blijven inzamelacties voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal schering en inslag in Antwerpen. Ook Microstart, dat beginnende ondernemingen financiering verleent en op maat gemaakte begeleiding voorziet, droeg vrijdag haar steentje bij.

Al snel nadat de media over de zware aardbeving in Nepal berichtten, toonde MicroStart haar medeleven. "We hebben al onze Nepalese klanten een mail gestuurd om hen een hart onder de riem te steken”, vertelt Carron. “Veel onder hen hadden nog familieleden in Nepal wonen, maar door de aardbeving zijn ze hen verloren”, stelt Pieter Vermeyen, advisor bij MicroStart.

Sushi

“Veel van onze klanten zijn Nepalese mensen die met behulp van een microkrediet een sushibar hebben opgericht”, vertelt Francine Carron, manager van MicroStart Antwerpen. “Daarom wilden wij graag onze betrokkenheid tonen door geld in te zamelen voor de slachtoffers in Nepal.”

Een Nepalese sushibar was bereid om sushiboxen aan MicroStart te leveren, die de boxen tijdens een benefietlunch verkocht. Het was aan de medewerkers van MicroStart om zoveel mogelijk mensen op te roepen om naar de benefietlunch te komen. “We hebben iedereen die we kennen gevraagd om te komen: klanten, collega’s, familieleden, vrienden… noem maar op”, aldus Carron. Spontane bezoekjes van mensen verrasten de organisatie. Ook zij waren uiteraard welkom, evenals extra donaties.

Artsen zonder Grenzen

Een honderdtal mensen daagde vrijdagmiddag op. De helft van de opbrengsten zal gestort worden op de rekening van Artsen Zonder Grenzen. Op die manier wilde MicroStart haar steentje bijdragen. Voor Carron is een dergelijke benefietactie “zeker voor herhaling vatbaar”.

© 2015 – StampMedia – Lisa van der Waal



Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 09/05/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 09/05/2015