Laetitia Jeurissen (22) is een van de oudste kandidates van Miss Limburg, de regionale verkiezing van Miss België. Als studente fotografie maakt ze foto's van de kandidates tijdens de activiteiten en houdt ze een dagboek bij. Indien ze verkozen wordt, wil ze vooral Hasselt in de schijnwerpers zetten.

De Hasseltse schone schreef zich in voor de wedstrijd uit nieuwsgierigheid. "Vroeger, toen ik dacht dat ik kon zingen, deed ik ook al eens mee aan een talentenjacht", vertelt Laetitia. "Dat is mijn vreemde kant. Ik wil alles ontdekken. Ik beleef de hele missverkiezing op mijn eigen manier. Ik heb er zelfs een blog over, waarop ik foto's van de activiteiten zet."

Limburggevoel

"We hebben een aangename groep. De kandidates zijn helemaal niet zo achterbaks als de meeste mensen denken. We gingen bowlen met de missen uit de andere provincies en daar zag je dat onze samenhorigheid er bovenuit steekt. Misschien is dat het Limburggevoel."

Voor Laetitia is het dit jaar haar laatste kans om deel te nemen aan de wedstrijd. Volgend jaar is ze daarvoor te oud. "Ergens merk je het leeftijdsverschil. Tussen je 18de en 23ste verander je veel. Je gaat studeren en zit op kot. Je wordt dan veel zelfstandiger. Zelf heb ik al veel van de wereld gezien en kan ik beter omgaan met vervelende situaties. De jongere kandidates zijn soms nog naïef. Sommige fotografen maken daar dan misbruik van. Ze sturen privéberichtjes via Facebook en zijn uiteindelijk niet zo professioneel. Omdat ik zelf ook fotografeer, kan ik de andere meisjes daarin goede raad geven."

Tentoonstelling

Als studente fotografie houdt Laetitia een tentoonstelling van haar eindwerk in de winkel van haar ouders. "Het is een compilatie van foto's waarop jonge meisjes van 12 tot 14 jaar ouder willen lijken. De meisjes kleden zich vrouwelijker. Ze dragen bijvoorbeeld te hoge hakken en kleedjes van hun moeder. Daar zit voor mij veel herkenbaarheid in."

Hasselt opwaarderen

Indien Laetitia verkozen wordt tot miss, dan wil ze Hasselt op de kaart zetten. Opmerkelijk aangezien ze niet meer in de stad woont. "Ik zit niet vaak thuis. Ik woon in Brussel en mijn vriend woont in Parijs. In vergelijking daarmee is Hasselt een kleine stad. Als miss zou ik daarom graag meehelpen aan culturele evenementen, festivalletjes, het organiseren van expo's, …"

Wie kaapt volgens haar het felbegeerde kroontje weg? "Kiest het publiek voor een klassieke miss, dan wordt het een knappe blonde. Neemt het publiek een zotte, aparte dame, dan kom ik in aanmerking."

© 2011 - StampMedia - Tekst: Sander Carollo, foto: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Limburg Actueel op 13/09/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 14/09/2011