Het was een drukke bedoening in de Antwerpse Kammenstraat op zaterdag 16 mei. Gelegenheidsmodellen paradeerden in allerlei outfits, gevolgd door de murga van Los Murginales. De straat was voor een dagje in een strand veranderd en zanger Gregory Jones, in funky glitterkostuum, rapte alle shows aan elkaar.

Modellen voor daklozen

Het was de derde editie van NAKED dit jaar en de opkomst was, ondanks het twijfelachtige weer, behoorlijk groot. Verspreid over de hele dag werden vijf modeshows gehouden op de 'sandwalk'. De kleding van de modellen was gedoneerd door de winkels van de Kammenstraat en werd aan het einde van de dag verkocht bij Kamiano. Deze organisatie zet zich in voor de daklozen en kreeg dan ook de volledige opbrengst van het gebeuren.

Plateauzolen en bodypaint

Op de catwalk zelf liepen enkel gelegenheidsmodellen. Geen professionele modellen met maatje 36 en minstens 1 meter 80 groot dus, maar normale meisjes en jongens die er duidelijk plezier in hadden. De meesten droegen gewoon kleren – waarbij een beetje modebewust iemand kon zien wie bij welke winkel hoorde – maar een aantal van de modellen was ook beschilderd met bodypaint. "Een leuke ervaring, dat wel, maar het had wel wat warmer mogen zijn," zegt Tanja. Een ander meisje, in gothic outfit met gigantische plateauzolen, merkt op dat ze zelfs niet eens wist dat ze door een overvolle Kammenstraat moest paraderen. "Beetje schrikken dus, zeker met dat zand." Gelukkig bleef iedereen bespaard van valpartijen en verliepen de shows heel vlot.

Met belgerinkel naar de winkel

Op dit evenement werd ook de ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’-campagne officieel ingezet. Met deze actie willen de Bond Beter Leefmilieu en Unizo meer mensen aan het fietsen krijgen. De actie staat dit jaar in het teken van de mode en waar kun je dan beter beginnen dan in Antwerpen, Vlaanderens modestad bij uitstek? Daarenboven werkte Walter Van Beirendonck, zelf een overtuigd fietser, mee aan het project. Hij ontwierp de geweldige Smile+Bike fietstas die het symbool is van de actie. Als je met de fiets een bezoekje brengt aan een deelnemende winkel, krijg je een stempel op je spaarkaart. Als je de kaart vol gefietst hebt, kun je een tas bestellen en maak je ook nog eens kans op een speciale Smile+Bike fiets.

Meer info op: www.naked09.be - www.santegidio.be - www.belgerinkel.be

© 2009 – StampMedia – Noémie Six


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen - online op 19/05/2009
Dit artikel werd gepubliceerd door Zita.be op 19/05/2009
Dit artikel werd gepubliceerd door MO* - online op 20/05/2009